Ålandsresa

Bussen gick åtta från centralstationen. Vi var alltså uppe runt sjutiden vilket är tidigare än när vi börjar som tidigast i skolan. Dom som följde med på resan tillslut blev Erik, Emil, Ola och jag själv.

En och en halv timmes busstur till Grisslehamn men det är det värt. Lite illamående av åksjuka och sen spädes det på med båtvinglandet men det gick bra ändå.

Vi var lite trötta först och direkt när vi gick på båten blev det brunch. Vi åt som bara den och blev proppmätta. En god kallbuffé med sill, gravad lax, potatis, skinka, kalkon, mackor och annat gott.

Sen kom favoriterna vid varmrättsbordet. Kycklingklubbor, blåbärspannkakor, bacon, vegetarisk lasagne, köttbullar, prinskorv, köttpaj och massa annat gott. Men jag var nästan helt mätt på bara kallbuffén så fick inte i mig lika mycket som jag velat.

Proppmätta som vi var så kan man ändå inte skippa efterrättsbordet. Dom har tyvärr dumpat chokladpuddingen vilket var en favorit. Men det var många fina godsaker ändå. Sen var vi mätta och blev ännu pömsigare.

När vi lagt oss i hamnen så satt vi och segade och väntade på att taxfreen skulle öppna igen. Sen blev det cruising i deras alkoholavdelning. Så klart så plockade jag på mig massa godis med. Till slut så fick vi med oss fyra plattor öl till Ola, två plattor cider till mig, två olika rom och en likör.

Det blev lite tricky att få hem det på bussen till centralstationen och sen på nästa buss hem. Men det var görbart när vi hjälptes åt och det gick mycket bättre än förväntat upp för alla trapporna hemma.

Nu har Albert och Emil kommit över och så testar vi våra nyinköpta kap. Snart blir det pizza för vi är alldeles för trötta för att laga mat själva.

Ha det bäst!

Ha det bäst!

//Marika

  • Nära Uppsala

Gillar

Kommentarer

Albert
,
Aa, ångrar, jag inte hänkade på båten, men men, bra inlägg