Backpack-ryggan är på igen!

Semester

Våran (troligtvis) tre veckor långa backpackerresa började idag med flyg till Polen. Flyget lyfte lite sent, runt tolvtiden, och efter 1,5 timmar i luften och tåg från flygplatsen checkade vi in på första hostelet. Klockan var då runt tre och vi spenderade resten av dagen med att gå runt i gamla stan.

Ingången norrifrån till gamla stan

Väldigt många gamla byggande och det förvånade mig hur tätt det låg kyrkor, nästan så det fanns en på varje kvarter.

Inuti en väldigt liten men ändå väldigt utsmyckad kyrka.

Alla byggnader var väldigt stora och fina men den största var slottet som låg på en liten kulle söder om gamla stan. Asså man kan inte ens förstå hur stor den är! Alla tre bilder ovan är på slottet fast från olika håll och det tog otroligt lång tid att gå runt den.

Efter att ha gått hela eftermiddagen blev det middag i ett mysigt område lite utanför stan. Vi hade sett att det fanns foodtrucks där men vi orkade inte gå riktigt hela vägen dit. Så vi köpte varsin 35 cm pizza-baguette som är väldigt populär här, zapiekanka hette dem. Mycket goda, relativt billiga och väldigt svåra att äta utan att få maten i hela ansiktet 😂

När vi kom tillbaka till hostelet vid åtta så var vi redan uppe i över 17000 steg. Det blev en promenad till mataffären för att köpa lite frukost och lunch till i morgon då vi ska ut på äventyr.

Även fast detta var en transportdag hit så blev det väldigt många steg, vill inte ens veta hur det kommer bli i morgon 😅

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer