Båtutflykt

Semester, Whisky

En riktigt grå och mulen dag ute igår, men vad gör väl det när man får spendera den inomhus på en båt med massa god mat och trevligt sällskap? Vid nio gick första bussen ner till stationen och där väntade en en och en halv timme lång bussfärd till Kapellskär. Förutom att bussresan kändes lång så gick allt smidigt och vi kom på båten i lagom tid.

Buffé var bokad till hemresan så på resan mot Åland blev det kortspel och Tax-free handlande. Idén med resan föddes ur att Ola hade kollat på whiskypriser och märkt att de har några väldigt bra erbjudanden. Det blev tre nya stora flaskor och de två små mini-flaksorna (hade alla varit lika små, billiga och söta som dem hade jag varit helt för hans whiskyberoende). Vi köpte även på oss varsina två flak av öl/cider så vi har till Valborg (iaf för mig, får se om Ola har något kvar tills dess 😅).

På vägen hem blev det buffé med massa god mat. Många vegetariska alternativ på varmrättsbordet vilket var kul att se. Dock så tog jag så mycket av sill-bordet att jag måste erkänna att det inte blev många tuggor av den stora tallriken av huvudrätten jag tog. Skäms lite för det är ju inte bra att slänga mat men fick verkligen inte ej mig mer.

Buffé är egentligen värdelöst för mig då jag orkar väldigt sällan äta mer än en tallrik, 254 kr för en tallrik med sill och potatis.. Men vi fick resan och bussen gratis när vi bokade buffé så det var väl okej ändå. Och fick i mig efterrätt i form av massa chokladglass och det var gratis dricka. Jag drack dock bara Pepsi medan de andra pimplade vin för fullt. Ska ju jobba idag och blir så väldigt lätt bakis.

Bussresan hem var också lång men kändes ändå snabbare än bussresan dit. Även om det gick långsammare då det var väldigt mycket dimma. Även på havet var det väldigt dimmigt och man kunde se bara några meter framför båten, det kändes som att man skulle åka över kanten på jorden när som helst.

När vi kom hem blev vi skjutsade av snällaste Angelica och sen spenderade vi kvällen som våran nya granne Filip. En klasskompis som flyttat in i samma hus som Emil. Det var en härlig dag igår.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer