Berlin Dag två

Semester

Eftersom att det var fem månader sen vi faktiskt var på resan har jag svårt att minnas vad vi faktiskt gjorde men ska göra mitt bästa.

Dag två i Berlin blev en riktig upptäckardag. Strax söder om oss låg en park som det visade sig att vi skulle spendera mycket tid i. Det var en mysig promenad i parken som aldrig tog slut.

Efter parken kommer man in i staden, många fina byggnader och mycket folk.

Tyskland och speciellt Berlin sitter också på mycket historia och självklart måste man se de utställningar de har för att kunna få nån insikt i hur det faktiskt var. Höga murar som delar en hel stad.

Där murarna fortfarande inte står kan man följa vart muren gick via tegelstenarna på marken.

Det finns en del där murarna står som det gjorde, gråa höga och hemska. Sen finns det delar där muren står och konstverk har ritats på.

Ola ville även ta sig till någon bra whiskybutik som såklart låg på helt andra sidan av stan. Dit kunde vi faktiskt inte gå hela vägen så blev tunnelbanan. Han passade på att köpa en flaska från de som fanns på tunna i butiken.

Blev väldigt mycket promenader, en hel del steg och vi lyckades pricka av det mesta vi ville se så de kommande dagarna kunde bli lite chilligare.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer