Berlin i ösregn

Semester

2 augusti var sista heldagen i Berlin, vi hade upptäckt det mesta dagen innan så vi tog en lite lugnare dag (bara 17000 steg). Vi gick till Förintelsemonument som bestod av fyrkantiga stenblock i olika höjder.

Det finns en sorts mat som vi var tvungna att testa i Berlin och det var deras currywürst. På en papperstallrik fick man korv med curry och ketchup i princip. Det härstammar också från andra världskriget där resurserna var få och man tog det som fanns.

Efter lunchen gick vi till parken som låg strax söder om hostlet, lyssnade på ljudbok och drack lite öl. Vi såg ett litet moln på väg in som såg ut att kanske regna ner på oss så när det började dugga lite gick vi och tog skydd under träden en bit bort.

Vi var inte säkra på om vi skulle försöka vänta ut regnet eftersom molnet vi såg var så litet, eller om vi skulle försöka ta oss hem. Eftersom att gräset ändå skulle bli blött så beslöt vi oss att åka hem. Tur va väl det! För det kommer inte bara en liten skur.

Vi tog tunnelbana, sprang mellan stationer och regnet bara hällde ner i trapporna vid tunnelbanan. Sista biten blev med buss och det var så mycket vatten att när bussen öppnade dörrarna så rann det in.

Helt dygnsura som vi tillbaka till vårt hostel. När det var dags för middag så gick vi ut beredda på att få vada men allt vatten hade hunnit runnit bort.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer