Blöt hemgång i söndags

Shopping, Whisky, Utflykt

Hemresan från Eckerö linjen är en historia i sig själv. När vi rullade in i Uppsala hade regnet avtagit och det kändes bra att kunna åka hem utan att bli dyngsura men så var ju såklart inte fallet. Två sekunder innan vi skulle gå av bussen kommer spöregnet. Vi sprang ut och tog våra grejer och ställde oss i busskuren. Ola och jag hade regnjacka med oss och Emil hade ett paraply. Jag och Ola offrade våra jackor för att hänga över pirrorna med öl och cider för kartongerna mår inte så bra av vattnet.

Syns kanske inte så bra men jag är helt genomblöt på bilden

Vi försökte ta oss en bit i taget, för att tillslut komma fram till busshållplatsen vi skulle ta bussen hem från. Sprang mellan olika ställen det fanns tak vid men insåg sedan att jag är redan helt genomblöt så kan lika gärna bara gå. När vi väl kom fram och stod i busskuren så avtog ju regnet såklart. Vi såg att gångtunneln under stationen var avspärrad och de var några polisbilar som åkte runt, vi tänkte inte mer på det. Bussen kom och vi hoppade på, när vi gick av så hade det slutat regna och vi gick i lugn takt tills Olas öl började fylla gatan. Den understa kartongen som inte fått så mycket hjälp av regnjackan hade gått sönder och en efter en började de droppa ur.

Vi la då ner min jacka på marken och fyllde den med all öl som var i den trasiga kartongen och så bar jag dem hem i jackan. Självklart lyckades vi springa på två stycken vi känner längs vägen. Två öl vaskades på gatan som Ola sen drack upp resten av när vi kom hem. Igår upptäckte vi även att ett flak som var plastförpackad läckte så vi öppnade och hittade en nästan helt tom burk där i. Så totalt tre burkar gick sönder av åtta flak så de var kanske helt okej ändå.

Det vi fick med oss hem var sex flak cider/öl, tre whisky och en låda vin. Nu klarar vi nog oss ett bra tag! Väl hemma fick vi svaret på vad avspärrningen hade varit för, Angelica skickade den fina bilden nedan. Det var en otrolig översvämning som det var i nästan alla gångtunnlar i hela Uppsala för att det hällde ner såna otroliga mängder vatten den dagen, förstår dock inte människor som badade i det. Det är rulltrappor och tåg och massa elektroniska saker som kan göra vattnet strömförigt dessutom lär det vara vidrigt vatten.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer