Cykeltrubbel

Middag, Tabbe

Jag tror inte ens ni kulle kunna gissa hur bra det gått för Ola och hans cykel idag. Det har  inte riktigt varit Olas dag idag om man säger så. Det började med att han skulle cykla till skolan i morse men kommer tillbaka in strax efter han gått. Framdäcket på cykeln hade exploderat och han fick låna min cykel efter att höjt sadel. Efter skolan cyklade han ned på stan för att köpa en ny slang så han kunde laga cykeln. När han kommer sätter han igång med cykeln och jag börjar laga maten.

När vi går till Ica för att köpa baguetter till den kalla kycklingröran som blev vår kvällsmat, passade vi på att gå lite längre till en luftstation för att pumpa däcket. Märker när vi går tillbaka att det inte bara var slangen som gått sönder utan även själva däcket. Vi lämnade cykeln utanför Ica och när vi var vid dörren hemma så kom han på att cykeln fortfarande stod vid Ica. Han gick och hämta cykeln medan jag gick upp. När han kom upp så hade cykeldäcket pangat igen. Han kom då på att han kunde ta framstycket från den andra cykeln han har står här som han inte kan cykla för att bakdäcket är snett. Vi gick ner med ett verktyg från cykelkitet för att byta däcken. När han skruvat av det ena och ska börja skriva på det andra så går verktyget sönder, bildbevis nedan.

Vi ringde då Filip och fick komma över och låna hans verktyg. Äntligen lyckades vi byta däcken men det ena däcket är typ en tum större än det andra så de passade inte riktigt. Tur va så var det däcket som var helt som var mindre så nu är den trasiga cykeln megatrasig, varken framdäcket eller bakdäcket rullar speciellt bra nu. Men nu har han ett helt men aningen för litet framdäck så nu kan han cykla igen.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer