Den långa resan

Idag är det exakt ett år sen jag och Filip gav oss ut på ett av våra största äventyr. Först var det väl inte superspännande med massa timmar på flyget, vi hade dock turen att bara behöva byta en gång och det var inte allt för många timmars flygning för att ta sig till andra sidan jorden. För ett år sen så lämnade jag och Filip Sverige för att möta upp Ola och Emil i Australiens Sydney. I två och en halv månad åkte vi fyra upp längs Australiens östkust och upplevde så många nya saker tillsammans.

Att åka var nog en av det bästa besluten jag tagit, det var Ola som var väldigt sugen på att resa och jag var först skeptisk. Det kostar ju en hel del även om man bor och lever som en backpacker. Jag hade inte planerna på att lägga så mycket av mina sparpengar på att resa men är ändå himla glad att jag gjorde det. Förutom att komma närmare de tre grabbarna jag reste med och träffa nya människor så fick man uppleva saker man aldrig hade kunnat drömma om och pricka av flera saker på min bucketlist. Jag hoppade bungee jump och fallskärm som har stått högst upp på min lista väldigt länge, besöka fem nya länder, se kängurus och koalor och så mycket mer.

När vi anlände i Cairns i Australien så skulle vi fyra gå skilda vägar, jag och Ola skulle resa själva till Nya Zeeland, Filip skulle åka till Asien och Emil, som kom till Australien med Ola redan i november, skulle flyga hem igen. Det skulle på ett sätt bli skönt att inte längre vara outnumbered av killar, det kunde bli för mycket vissa tillfällen, så skulle man ändå komma att sakna dem. Ola och jag åkte igenom hela Nya Zeeland, Indonesien, Malaysia, Thailand med min lillasyster och till sist Vietnam. Det vi upplevde det halvåret kommer alltid finnas med oss.

Det kommer säkert bli många TBT det närmsta halvåret när man tänker på vad man gjorde för ett år sen. Det är något som är kul att ha gjort men är tveksamt om det blir någon lika lång eller längre resa som den här i framtiden. Oavsett vad kommer man alltid ha minnena kvar, ni grabbar <3


Det var på resan som jag började blogga, för att dokumentera allt vi hade för oss. För er som är intresserade av att läsa vad vi gjorde så finns det på min andra blogg, www.nouw.com/MarikaKarlsson.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer