Dramatisk bortamatch

Fotboll

Igår var det äntligen dags för första seriematchen för höstsäsongen. Vi åkte till Storvreta och alla var sjukt taggade. Det blev en väldigt blåsig match då vinden var stark och bollen gick inte alls som man tror. Jag startade på topp med syster bredvid mig och fick även assistera första målet som gjordes i matchen. Vi hade spelet och pressen men med en lite ovan backlinje så fick de tyvärr avsluta på deras få chanser de hade och det gjorde de bra. Inte långt efter vårt mål stod det 2-1 till hemmalaget.

Men vi gav inte upp och det är jag sjukt stolt över. Vi fortsatte kämpa och vi hade så många chanser vilket gjorde att vi lyckades vända matchen till 3-2 innan första halvlek var över. Lite för säkra kände vi oss när vi gick in för att spela andra halvlek. Hemmalaget lyckades då få in två snabba och lite senare låg vi under med 5-3. Men åter igen gav vi inte upp utan vi fortsatte våran höga press och fick många avslut. Vi hade dock inte så många inne på mål när inläggen kom för vi orkade inte riktigt med upp. Vi har ju bara haft två träningar sen sommaruppehållet och det kändes, iaf för mig. På något magiskt vis så fick jag med mig bollen ner till kanten med sämsta vinkel till målet och provar på mig ett "skott" som är en väldigt mesig tåpaj men målvakten missar bollen och den rullar sakta men säkert in i mål. Visar det viktiga med att skjuta innan för ramarna även om det blir något mesigt halvskott så kan det gå! Vi lyckas även få in kvitteringsmålet och de sista minuterna var riktigt oroliga från båda håll. Vi var trötta och hade kämpat med all energi vi hade och sprang nu endast på vilja innan domarn blåste av och matchen var över. 5-5 var ganska rättvist även då vi hade så mycket mer bollinnehav och anfall så var vi så trötta på slutet att det hade kunnat vänt snabbt.

Nu kanske ni tror att dramatiken var över men det var faktiskt efter matchen som största dramat uppstod. Båda lagen var inställda på att det hade blivit ett oavgjort resultat, faktiskt våran första oavgjorda match under hela säsongen! Men då utbrister domaren väldig bestämt att det blev 6-5 till hemmalaget. Alla spelare från båda lagen blir fundersamma, när vi går fram till domaren och säger att vi inte tror att det stämmer så säger hon bara att det står här och jag har skrivit upp alla som gjorde målen sen gick hon. Lämnade planen utan att vilja diskutera det alls.

Därför är det nu inrapporterat att vi förlorade matchen men vi diskuterade med Storvretas ledare och de kom också fram till att det blev 5-5 i matchen så förhoppningsvis kommer det bli rättat inom kort. Hon verkade dessutom vara bästa vän med alla spelarna i motståndarlaget men att man gör så är väldigt oprofessionellt. Okej att man kan göra fel men att inte kunna erkänna det eller ens stå för saken utan bara går därifrån när alla spelare, ledare och publik inte håller med om resultatet. Aja, jag fick göra mål och assist så jag är väldigt nöjd med min insats igår. Och även fast Angelica bara kommer ihåg sitt missade friläge i slutminuterna så gjorde hon två mål och kämpade som en idiot så du har verkligen inget att vara ledsen över! Nu blir det tre träningar innan nästa match så hoppas vi får upp konditionen tills dess.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer