En ovanlig mälsta-jul

Jul

I år var det julafton med min sida av familjen, det betyder en jul på mälsta gård där jag växte upp. Men denna jul blev såklart inte som vanligt. Ingen Gun och Sven med sina instrument och ingen farmor med hennes rim till julgröten utan det blev bara pappa, Helena och alla barn. När jag och Ola kliver in på gården bara 40 min innan Kalle börjar är dörren låst och ingen hemma. Inte riktigt så det brukar vara.

Jag och Ola gick då upp till farmor och farfar och vinkade utanför dörren. Sen gick vi tillbaka för att hinna till Kalle. Det blev bara vi syskon med respektive under Kalle och pappa och Helena som kom hem precis i slutet efter att ha levererat mat till de som inte får vara med i år.

Värdparet hade dock fixat med en lite överraskning. Dagen innan julafton säger de åt oss att ta med badkläder, vad är nu detta? Varken jag eller Ola hade ju med oss badkläder från Linköping och Angelica fick aldrig meddelandet, tur att Jessica hade badkläder åt oss alla, även Ola! För ute på altan hade de smällt upp en bubbelpool! När vi satt där och myste med första ölen så började flingorna falla, var rätt magiskt ändå.

Det blev mat, julklappar och tomtebesök ändå, även fast inget annat var som vanligt. Sen fick vi vakna upp till en vit juldag, rätt underbart faktiskt även om det inte varade så länge.

Ha det bäst!

//Marika

  • Jul

Gillar

Kommentarer