En tur till Helsingör

Middag, Shopping, Nyår, Whisky

Det blev donken till frukost/lunch och en tur ut till Charlies mammas nya hus som de flyttade in i igår. Mycket fint och mysigt så det blir nog superbra. Sen blev det race till jobbet för Charlie och vi fick skjuts till Helsingborg. Vi tre skulle nämligen ta båten över till Danmark.

Det är lite knäppa regler med alkohol och tobak på båten. Själva turen tar cirka 20 min och man får bara köpa alkohol på danskt vatten och tobak på svenskt vatten. Det betyder att på vägen dit har man tio min på sig att köpa tobak och sen tio minuter att köpa alkohol, tvärtom gäller på hemvägen.

På vägen dit så jag den här söta mössan och ville ha den på en gång. Dock var den för kids och passade inte 😢.

När vi kom i land gick vi runt och kollade i olika spritbutiker. Ola var ute efter whisky såklart och jag och Jessica bara kollade runt. Den andra butiken vi var inne i frågade vi när de stängde, vid fyra tydligen och de flesta stängde redan vid tre. Vi kom inte dit förrän vid halv fyra så nu blev det bråttom om man ville ha något.

Det är lite sjukt att se hur de skyltar om extrapriser på alkohol, ställer ut borde med olika flaskor för att få en att köpa. Är så stor skillnad på det i Sverige. Vi lyckades i alla fall besöka tre butiker innan de stängde och två av dem två gånger. Vi lyckades alla tre få med något som vi ville ha.

När spritbutikerna stängde tog vi en fika. Kaffe, chai-te och en varm choklad, tror ni kan gissa ganska bra på vem som tog vad. Dock så beställde ola åt mig och tänkte inte på att jag inte ville ha grädde men det gick ganska smidigt att flytta över den till Jessicas kopp istället. Vi satt där ganska länge och pratade innan vi gick för att ta båten hem igen.

På båten hem köpte Ola sig en till whisky, jag köpte lite lakrits och en handväska och Jessica köpte Yankee Candle. Ola märkte även då att whiskyn han köpte i Danmark bara var 70 cl och inte en liter som han trott så han kände sig lite lurad. Whiskyn blev då dyrare än på Systembolaget....

Jag köpte en 1,5 liters Captain Morgan med en väldigt spännande flaska och en små sure som var billigare här och i litersflaska än vad systembolagets 70 cl kostade. Jag var ganska nöjd med mitt köp. Jessica köpte en Nikka Taketsuru till Charlie och Ola köpte en Abelour 12 i Danmark och en Glen Garioch på båten. Vi var i slutändan ändå nöjda allihopa och Charlie blev glatt överraskad av whiskyn han fick.

Charlie jobbade dock till tolv ungefär. Vi alla var lite hungriga när vi kom tillbaka vid halv sju till Ängelholm, vi åkte till Ica och köpte lite sötpotatis, sås och frukost. Jag och Jessica (mest Jessica) lagade mat i köket på kvällen och åt samtidigt ost och kex medan Ola satt och pratade i telefon och kollade på lol. Det blev fint limousinekött direkt från Långhundra med sötpotatis i ugn och bea. Mycket gott var det.

När Jessica hade hämtat Charlie kollade vi på Agnetas nyårskarameller och man fick en del okontrollerade skrattattacker, som man saknat det. Vi kom i säng vid halv tre med klockan ställd på halv tio för en sista utflykt innan billasset går mot Uppsala igen.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer

feliciaottosson
feliciaottosson,
Åh så mysigt!!
nouw.com/feliciaottosson