Examen-uppdatering

Sex år efter att jag började plugga fick jag mitt första jobb som mjukvaruutvecklare. Jag började jobba i september men hade då inte helt blivit klar med min examen. 15hp av valfria kurser saknades och att plugga till omtentor i kurser jag inte var så intresserade av samtidigt som jag har heltidsjobb inte skulle funka. Jag började istället en 7,5hp kurs på distans med 25% takt i programmering i C. Den höll alltså på från september till januari och det gick väldigt bra även fast jag jobbade heltid samtidigt. Jag sökte då algoritmer och datastrukturer 7,5hp 50% som började i januari och slutade i slutet på mars. Det var en väldigt stor utmaning att gå från 25% till 50%, när takten var 25% hade man lite andrum mellan inlämningarna men det var riktig hets på den på 50%. Men det gick bra det med!

Så alla poäng är godkända men man måste fortfarande ansöka om att få ha med kurser som inte är i studieplanen från början. Ansökte redan om första kursen i januari och det gick snabbt och smidigt, som ni kan se på bilderna ovan var kursen godkänd 16/1 och tillgodoräknad i examen 20/1. Nästa kurs skickade jag så fort jag hade fått allt inrapporterat vilket var den 9:de april. 15:de april fick jag svar om att studievägledaren skulle ta upp det med programansvarig på nästa möte. I tisdags (5/5) skickade jag en påminnelse som jag fortfarande inte fått svar på. Längtar tålmodigt på att få svar och hoppas att det är positivt så jag får ansöka om examen snart!

Jag hade en kurs sen innan jag började på programmet på 8hp och studieteknik på 1hp som jag inte kommer ta med i examen. Därför avslutade kurser och inräknade kurser på bilden nedan blir 309hp när 300hp är hela utbildningen.

Som backup utifall den här kursen inte skulle få räknas med så går jag just nu en annan 7,5hp kurs på 50% som är klar till sommaren. Den heter Dynamiska webbapplikationer och är väldigt kul för man lär sig göra hemsidor. Vi får dock se om jag gör klart den i tid för att läsa 50% samtidigt som man jobbar 100% och ska packa ner alla saker man äger för att flytta till en ny stad är lite mycket på en gång.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer