Farsdagmiddag på Hamnpaviljongen

Middag

I söndags var det fars dag. Jag skulle egentligen jobba mitt helgpass 9.30-21.00 och inte hinna till farsdagsmiddagen. Jag fick dock chansen skjuta fram mitt pass två timmar så att jag kunde sluta 19.00 istället och då hinna till middagen. Det gjorde att jag inte fick många timmar hemma emellan lördags och söndagspasset men de var det värt. Jag han precis hem, dumpa väskan för att sen cykla iväg med Ola ner på stan, till restaurangen.

När vi kom dit var det bara två andra grupper där, båda som gick strax efter vi kom dit så vi hade hela restaurangen för oss själva! Vi hade bokat bord för nio, plus minus två personer men vi var bara sex som kunde tillslut. Någon man inte kunde missa om man var där var att AIK slog Kalmar med 1-0 och blev då allsvenska mästare i år. Jag var på jobbet så kunde inte se matchen men Rikard hade varit och firat sm guldet innan middagen. En av de grupperna som var där satt också och diskuterade fotbollen, de var dock hammarbyare, precis som ägaren som serverade oss men de var glada för våran skull.

Jag och Ola åt lamm till huvudrätt med någon potatiskaka jag aldrig ätit förut men den var otroligt god. Till efterrätt beställde vi in två chokladkakor som var otroligt stora och varken jag eller Angelica lyckades få i oss hela. De andra valde cremebrulé som också var stora. Himla gott var det och det tog emot att cykla hem i uppförsbacke med den fulla magen.

Pappa fick konsertbiljetter i farsdagpresent till hans favoritartist, Magnus uggla. Vi är tio pers som kommer gå med på konserten i december och det kommer bli superkul! Han har gjort andra konserter med hans nyare låtar men den här konserten ska bara vara gamla godingar, nu har pappa laddat bössan, kung i baren, fyra sekunder och alla andra favoritlåtar från man var liten.

Det var ett bra sätt att avsluta en lång jobbhelg på. SM guld till AIK och gomiddag med familjen.

Ha det bäst!

//Marika

  • Middag
  • Nära S:t Johannesgatan , Uppsala

Gillar

Kommentarer