Fishmarket, hundfeticher och tysk konsert

Semester

Dagen efter Pride gick vi upp tidigt för att besöka Sunday fish market vid hamnen, som har öppet mellan fem och halv tio på morgonen.

Det fanns ett väldigt speciellt stånd på den här marknaden, de sålde blommor och växter genom en väldigt högljudd och intensiv aktion. Väldigt spännande att se på.

Inuti en lada var det en spelning, var som att man kom in i en helt annan värld när man gick in dit.

Efter marknaden tog vi en båttur runt hamnen vilket ska vara det bästa sättet att se den enligt Internet. Mycket trevlig båttur där man fick se många fina hus.

Från Hamburgs innerstad finns Elbetunneln, en 426 meter lång undervattensgångtunnel som tar en till Steinwerder. En väldigt trevlig men lång promenad under vattnet tog vi. Blev även en promenad på andra sidan tunneln innan vi gick skulle ta oss tillbaka och då hände något väldigt otippat. För att komma ner till tunneln fanns det tre stora hissar som rymde väldigt många människor (kanske runt 20-30 st) och när vi står utanför och väntar på hissen som ska ta oss ner hör vi en massa skällande. Vi tänker att nu är det en hel hundgård ute och går nere i tunneln men när den skällande hissen kom upp och öppnades kom det ut 20 st människor i hundmaskar. Förstå chocken vi fick. Som ni kanske minns från förra inlägget var Pride-festivalen dagen innan så det var väl relaterat till det.

Det blev en hel del mer promenerande och vi tog oss även upp i ett höghus med fin utsikt över hela hamnen.

Sen hittade vi såklart en bar som Ola var taggad på, väldigt otippat eller hur haha. Den var nere i en källare, en sportbar men tv-apparater överallt och vi satt där i flera timmar och kollade på en hel fotbollsmatch så det var faktiskt jag som ville se klart och anledningen till att vi inte gick tidigare. Och ja, de hade ett dedikerat spyhandfat på toan.

Den stora anledningen till att vi faktiskt gjorde ett stopp i Hamburg var för att vi hade en vän från våran tur till Australien som bodde där. Vi bestämde på kvällen att vi skulle ses då hon och några av hennes kompisar var på en gratis tysk konsert. Så vi pallade oss över dit och hängde. Efter ett tag kom även en av hennes kompisar dit som vi också träffade i Australien, väldigt kul att se dem igen!

Det var sista riktiga stoppet innan vi tog oss tillbaka till Sverige igen.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer