Före och efter första rundan på IKEA

Här kommer en uppdatering efter IKEA-rundan vi gjorde, inser att det är typ två veckor sen nu men bättre sent än aldrig. Vi köpte en ny matta till soffan, behöver egentligen tre mattor, en till vardera soffa och en till köksbordet. Dock så vet vi inte exakt vilka färger som passar på vardera ställe eller vilken sorts matta som funkar med katterna. Därför köpte vi en matta först som vi la under soffan i vardagsrummet. Den var kanske lite mörk till den mörka soffan men om vi köper ett ljust soffbord så funkar det nog. Annars flyttar vi in den i spelrummet/kontoret. Katterna har dock inte klöst på den en enda gång! Det är ju en otroligt vinst! Notera att katten bytts ut, haha, är en favorit plats för de båda.

Sen köpte vi galjar då jag använde upp alla vi hade till mina klänningar (och ändå kom inte alla upp). Nu har vi äntligen kunnat tömma sopsäckarna med jackor vi hade i spelrummet/kontoret. Måste nog komma på vad vi ska kalla det rummet snart. Synd bara att mina skor inte syns lika bra när jackorna hänger uppe...

Vi köpte även ett bord till balkongen, den står i sin kartong på bilden ovan och är utställd på bilden under. Eftersom att vi inte vet vad för möbler vi vill ha på balkongen, eller ens kan ha när vi har två dörrar som går utåt och gör att platsen blir väldigt liten så köpte vi ett temporärt fällbord till fällstolarna vi tillfälligt har där ute. Nu kan vi iaf sitta där ordentligt om vi vill men det ser ju inte speciellt fancy ut.

Jag kom även på att vi inte har något i baren och eftersom att Olas whisky tar upp hela bokhylla får väl böckerna ta över baren istället, känns ju rimligt.

Det var en första sväng på ikea, vi skulle även köpa ett till sängbord, likadant som vi har, så vi har en på vardera sida om sängen. Men den sorten fanns bara som vit i butik och vi måste beställa den svarta. Sen behöver vi som sagt fler mattor och fler lampor men det kanske också blir till att beställa online, vi får söka runt lite. Vi köpte också fler tallrikar, nya djupa tallrikar, saftkaraffen på bilden på balkongen och lite annat smått och gott.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer