Foxbox och naschmarkt i Wien

Vet att jag ligger lite efter med uppdateringarna men så kan de åandra när man är på semester! Här kommer iaf Wien. Vi anlände till Wien mitt på dagen den 25:e Juli, tog den längsta promenaden, med de tunga väskorna, hittills till vårt hostel. Det här hostelet är lite speciellt då det är selfe-served, man bor i en kapsel, duschar/går på toa i en metallbox och köket bestod av ett handfat och en kyl. Det fanns två dörrar från gatan och in i varsitt rum direkt. Man kom in genom en kod man fått på mailen innan man skulle anlända. Ena rummet hade "kök", tvättmaskin och torktumlare, sex sängar, en toa och en dusch som ni kan se nedan. Vi hade först blivit tilldelade det rummet men när vi gick in var tvättmaskinen igång och det var äckligt varmt och fuktigt i rummet. Vi gick in i nästa och det var mycket svalare så vi böt till två tomma sängar där istället.

I Wien skulle vi spendera två nätter. Första eftermiddagen gick vi runt och såg alla sevärdheter i och runt stan. Det låg en naschmarkt 20 min gång från där vi bodde och den var precis innan stan från vårat håll. Där åt vi lunch, en varsin snabb och billig kebab. Sen gick vi genom stan och alla de fina byggnader, statyer och fontäner det har där.

Det var en väldigt varm dag, låg på kanske 32 grader så vi sökte oss hela tiden till skugga. Vilade mycket och drack mycket för att orka gå så mycket som vi gjorde. Vi kom upp i strax under 25000 steg så det var en väldigt mycket promenerande även fast vi hade spenderat förmiddagen på en buss.

På bilden uppe till höger kan ni se att det sitter en man i fontänen. Han satt där med en hel platta av öl i vattnet bredvid honom. Kyrkan nere till vänster var under lite ombyggnationer men de hade satt upp bilder på kyrkan utanpå sina nyanställningar så syndes inte alls lika mycket som det brukar göra, är väldigt smart ändå.

I Wien ska man ju äta Wienerschnitzel så det gjorde vi. Även detta var på marknaden på vägen hem. På kvällen tänkte vi ta en promenad till en park väldigt nära och dricka lite vin men vi kom ut först efter det blivit mörkt så vi ångrade oss halvvägs och gick hem igen.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer