Get away weekend

För några veckor sen åkte jag och pojken iväg på en weekend close to home. Vi åkte till Rimforsa Strand och spenderade en mysig kväll.

Men det var inte bara vi utan vi tog med oss katterna, första gången på hotell för de små rackarna. Efter att vi kommit till ro i vår lilla stuga gick vi på promenad i byn. Längs vattnet, på bryggor och bland husen. Sen gick vi in för en fördrink i stora herrgården. När vi gick tillbaka till husdjursstugan fick vi bevittna en helt magisk solnedgång som sträckte sig runt hela himlen.

Dags för middag, det var helt otroligt gott. Startade bra med civiche på pilgrimsmussla med persiljerotspuré, slatrostade valnötter samt chip på beta med syrad rödkålsjulienne. Jag ni hör ju lyxen, fortsätter med majskycklingbröst serverad med kycklingmousselin, rostad jordärtskockspuré samt svampfyllda kroppkakor med maderiasky smaksatt med smör. Ja detta skriver jag rakt av menyn för jag skulle ju aldrig komma ihåg allt detta. Ola tog fisken vilket inte alls var lika gott som kycklingen enligt mig.

Och till efterrätt, choklad med choklad med choklad. Chokladkolapaj med mörk chokladmousse, ljummen hallonmynta samt apelsinkex med rostade romerska bågar. Var på håret att efterrättsvinet i vårt vinpaket hann serveras innan klockan slog åtta och serveringsförbudet börjar gälla.

Sen spenderade vi kvällen på rummet med Mello och ost och kex. De hade ingen tv på rummet för de, enligt någon lapp de hade på rummet, värdesätter socialt umgänge. Men de fanns en tv i de gemensamma utrymmet man kunde kolla på. Vi gick dit men det fanns bara två sittgrupper i rummet med TVn och det satt redan folk där så blev att kolla på mobilen på rummet istället.

God frukost även om utbudet inte riktigt var det bästa eller passade mig i smaken. Riktigt mysig helg och ingen av katterna var redo att åka därifrån.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer