Hon har äntligen ett namn!

Kattunge

Zorro gick på upptäcktsfärd i buren, den luktar nog allt möjligt efter att alla katterna hos Eva nosade på den. Förhållandet mellan Zorro och nya missen är ungefär som innan, de vill alltid ha koll på vart den andra är. När hon ser Zorro så ligger hon och morrar men jag tycker det är lite bättre än igår ändå. Nu på kvällen har Zorro vågat sig lite närmare dessutom, han tycker det är läskigt att hon morrar men nu börjar nyfikenheten och busigheten ta över. Innan så stannade han alltid nån decimeter ifrån och bara iakttog men nu försöker han få henne att leka, så nu är det lite viktigare att hålla koll när han börjar bli närgången men hon fortfarande inte är bekväm än.

Jag fick i henne lite godis igår men inte så mycket mer. Under natten stod vatten, torrfoder och blötmat framme, hon drack lite innan vi la oss och hon var uppe tre gå ner under morgonen och åt torrfoder så det känns bra. På kvällen kom Erik på besök över helgen och sov på vår soffan. Vi kollade på film och spelade kort. Det var filmen som spelade stor roll i namngivandet av lillan.

Zorro är ju en karaktär i en film som ni alla vet. Jag skjutsade hem en kollega från jobbet i fredags så satt han hela vägen och klurade på namn då vi ännu inte hade något. Han kom då på att i filmen Kill Bill är den en kvinnlig huvudroll som har ett svärd precis som Zorro. När jag la upp förslaget för Ola så tyckte han det lät bra på än gång! Jag har dock inte sett Kill Bill och ville absolut se vem jag skulle döpa henne efter innan jag tog beslutet. Så när Erik kom över startade vi filmen och åt fläskpannkaka till middag som Erik gjorde åt oss.

Filmen är ganska gammal men jag tyckte den helt klart fick godkänt, iaf hon som karaktär och namn till missan. Hon heter Beatrix i filmen men vi tänker nog köra på smeknamnet Trixie. Så nu har hon äntligen ett namn! Tack William för det! Det som absolut avgjorde det var när jag kom på vad karaktären i filmen hade för kodnamn. Vi har ju försökt göra en rolig koppling mellan namnen och då Zorro betyder räv på spanska och räv är ett oranget djur, vilket Trixie är, så försökte vi komma på ett svart djur som har något fint namn på ett annat språk men det gick sådär då det enda vi kom på var panter och det heter typ panter eller pantera på alla andra språk. Så när det gick upp för mig att hennes kodnamn var Black mamba så var jag helt såld.

Så välkommen till familjen TRIXIE! 😻😻

Ha det bäst!

//Marika

  • Kattunge
  • Nära Uppsala

Gillar

Kommentarer