Hur prioriterar man?

Skola

Mina tentor den här perioden är dagarna efter varandra, måndag, tisdag och onsdag nästa vecka. Först prioriterad jag att göra inlämningarna i Exe och Regler då Exe godkända inlämningar = klarad kurs och Regler ger bonuspoäng på tentan så det gav mig direkta poäng. Nu är Exe nedprioriterad då jag blir godkänd via inlämningarna och tentan är bara för högre betyg. Eftersom jag pluggat till de kurserna genom inlämningarna så har man hamnat efter i roboten. Plus att föreläsaren var så dålig att jag hoppat många föreläsningar och försökt plugga själv istället vilket tar längre tid och man vet inte vad som borde prioriteras då heller. Nu vet jag inte om jag borde plugga regler så jag ser till att klara den eller om jag ska försöka komma ikapp med roboten och försöka klara båda men då riskerar jag att kanske inte klara någon av dom. Gud va dåliga föreläsare verkligen kan förstöra en hel kurs.

Idag har jag i alla fall pluggat regler, tänkte först ta en gammal reglertenta om dagen och sen resten av dagen plugga robot men det tar typ fem timmar att göra en gammal tenta och sen är man helt slut och orkar inte plugga så mycket mer den dagen... Efter tentan idag lyckades jag börja med robot, som har en övningstenta ute som jag började på men den är handskriven, både uppgifterna och svaren så ser knappt vad det står och bilderna är väldigt svåra att tolka. Dessutom finns det inte så mycket förklaringar i svaren till hur dom kom fram till lösningarna utan bara svaret typ vilket gör att man inte kan lära sig hur man kommer dit... Nu är jag därför ännu mindre taggad på roboten. Vet liksom inte hur jag ska plugga till den. Det här med tre kurser samtidigt är f*n j*vligt kämpigt.

Ola, Nils, Marcus och Anna skrev halvledaren vid åtta i morse. Jag kom ur sängen vid tio, duschade och började den plugga regler. När Ola var klar med tenta kom han hem och sen när Nils och Marcus var klara drog vi alla fyra till Dragon Palace och åt lunchbuffé. Riktigt mumsigt var det. När vi kom hem tog Ola en nap medan jag fortsatte plugga. När jag var klar med reglertentan för dagen hade det gått två timmar och Ola sov fortfarande så väckte honom. Sen började jag plugga robot som sagt, kom igenom uppgift 1 och halva 2 genom att skriva av facit men på uppgift två fattade jag verkligen ingenting. Jag gav upp och så gick vi till Ica och köpte frysmat då ingen av oss orkade laga kvällsmat. Vi får se vad jag väljer att plugga i morgon men just nu lutar det åt regler.

Ha det bäst!

Ha det bäst!

//Marika

  • Skola
  • Nära Uppsala

Gillar

Kommentarer