IKEA-röj

Shopping

Igår, fredag, hade vi bokat privat chaufför, aka Sanna, för att ta oss till IKEA. Ola fick presentkort på 1500 kr på IKEA när han fyllde år som vi skulle spendera. Sanna har bil så hon fick äran att köra oss och Emil behövde också lite grejer på IKEA så han fick äran att följa med.

Vi hade en lista på saker vi planerat att köpa och trodde det skulle ta flera timmar, förutom att Emils höga bordkrav som fick oss att springa fem varv runt varuhuset, så gick det väldigt fort genom butiken. Vi fick med oss allt på listan och gjorde bara av med halva presentkortet. Blev lite korv på presentkortet med, obligatoriskt.

Tänkte visa en liten lista på det vi köpte:

- Osthyvlar då våra inte är så bra

- Lampa till vardagsrummet, ÄNTLIGEN!

- Korkvas att lägga Olas whiskykorkar i, det är tydligen något man sparar

- Två till små tallrikar

- Påsklämmor då vi äger typ två totalt sen innan

- Skohorn för tydligen hade vårat en spricka, inget jag visste då jag aldrig använder det

- Knivfack så att vi vågar använda nya kniven (passade dock inte i lådan :/ )

- Badrums matta som visade sig vara väldigt liten

- Sex standard IKEAs stora glas aka grogglas

- Sex nya kaffekoppar då katterna haft sönder de flesta av våra, vi var nere på ett

- Diskmedelspump för våran gick sönder för någon dag sedan

- Digitalklocka, Ola ville tydligen kunna se klockan när han vaknar utan att behöva röra på sig

- Dra på lakan då Zorro gjort väldigt många hål i ett av dem, som Ola sen förstorat med sina fötter

- Tablett att lägga under katternas matskålar

- Skärbrädor som är mer fasta då våra är böjbara, ogillar

Eftersom att katterna glider in mattan i duschen hela tiden tyckte jag att en badrumsmatta med antiglid på undersidan. Den vi köpte var dock väldigt liten så det dög inte tyckte Ola så jag gör ett experiment med att lägga den gamla mattan över den nya så kanske de inte glider iväg, vi får se om det funkar.


Lampa till vardagsrummet har vi tänkt på länge så det var verkligen på tiden. Nu slipper vi ha både lampan i köket och hallen tända för att se något i vardagsrummet. Ja tekniskt sett är alla de tre rummen samma rum men fortfarande räcker det inte med två lampor. Supernöjd med valet, Ola trycker att en hängande lampa kanske kommer för lågt men han kommer precis under utan att slå i huvudet så det är perfekt. Borde dock kanske vrida på skärmen för nu ser man överlappningen från soffan, kanske inte det snyggaste.

Tabletten under matskålarna har också varit något vi behövt, vattenskålen har skvätt över och lämnat vatten på golvet som har börjat ge missfärgningar. Temporärt har vi lagt en liten tallrik under vattenskålen men nu har vi äntligen kunnat byta ut den. Dock så fanns det bara två olika motiv och jag tyckte den här var bättre än den andra även om den inte var speciellt passande eller snygg men det duger.

Sanna som bara skulle köpa skohorn kom därifrån med ljus, underlägg, skohorn och lite fler grejer, så som det brukar gå till på IKEA. Emil lyckades hitta ett passande bor tillslut så vi var alla nöjda när vi åkte därifrån.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer