Jag styr planet!

Utflykt

I måndags var det äntligen dags, igen! Vi skulle egentligen ut i torsdags men det blev förskjuten till i måndags men han som skulle med mådde fortfarande inte tillräckligt bra för att följa med. Så jag ringde och övertalade Anna att följa med istället! Så vi drog till Västerås med ett snabbt stopp i Enköping för att hämta upp piloten.

Väldigt mycket instrument att hålla koll på i det lilla planet. Ganska coolt hur ett sånt litet plan kan flyga med oss flera tusen meter över marken, magiskt.

Anna verkade iaf glad, nöjd och lite nervös över flygningen, första gången hon sitter i ett sånt litet plan. Det enda lilla plan jag åkt innan var när jag hoppade fallskärm, de var lite större än det här då vi ändå var sex passagerare och två piloter i det och jag var lite upptagen med att tänka på att jag skulle hoppa ur planet. Trodde jag skulle vara skitcool och coollugn där uppe men när vi lyfte så kände jag inte så stor längre.

När vi väl kom upp i luften och han överlämnade spakarna till mig kände jag mig helt malplacerad och visste inte alls jag skulle göra. Det är väl som att man sätter sig bakom ratten i en bil för första gången. Man får dock inte riktigt samma respons i en bil som i planet, man har inte riktigt samma referenser och måste inte bara hålla koll på höger och vänster utan även upp och ned. Det var svårt att förstå när man fick eller tappade höjd så det var bra att det fanns instrument för sånt. Speciellt då jag var lite kort för ska kunna se riktigt på horisonten och nosen på planet.

Vi överlevde iaf hela flygningen och även om vi mådde lite illa när man hamnade på marken så var vi, iaf jag, supernöjda över utflykten. Nu kan jag bocka av styra ett plan från bucketlistan! 🛩

Ha det bäst!

//Marika

  • Utflykt
  • Nära Uppsala

Gillar

Kommentarer