Julfirande nummer ett

Jul

I år fick man vara med om hela tre julfiranden med både min och Ola släkt. Det hela började den 23 december hemma hos mamma efter att jag julstädat hos pappa. Vi brukar alltid fira med mamma den 25 december men i år bor ju Jessica nere i Skåne och de skulle komma upp den tjugotredje och sen hem den tjugofemte så i år fick vi fira med mamma den tjugofemte. I vanliga fall brukar vi vara på uppesittarkvällen i Enköping så planen från början var tjugotredje i Enköping, Kalle i hummelsta, julaftonskväll i Långhundra med pappa och sen juldagen hos mamma. Ola har ju lovat för ett år sen att vi skulle vara med min familj den här julen men eftersom alla han syskon ska börja köra vartannat år i hummelsta och vartannat år med respektives familj och att mamma firandet blev den tjugotredje blev det helt omvänt.

Dan innan doppardan kom vi hem till mamma vid femtiden och hittade tomtemor i köket. Riktig julmiddag blev det med alla syskonen, mamma, Bosse och kusinerna Linus och Linda med respektive och Linus söta lilla dotter. Efter middagen blev det bingolotto och julklappsutdelning. Jag fick så mycket av de jag skrivit på önskelistan och ännu mer bra saker. Största paketet gick till mig dessutom, vad allt var kommer i ett senare inlägg när jag fått chansen att fota allting.

Zelda, schäfern på bilden, var ju med så Zorro fick bo hos farmor och farfar för natten. De har ju nyligen blivit av med deras katt så det var kul för dem att få ha en liten buse i huset igen. Efter bingolotto åkte vi hem och sov hos pappa då jessica och Charlie snott gästrummet hos mamma.

Hemma hos pappa tog jag och Ola en sängfösare, ångrar mig dock för det är ju så vidrigt med whisky. Men fick dricka ur de söta whiskyglasen jag köpt till pappa som jag säkert är den enda som dricker ur. Sen gick man och la sig, redo för julafton!

Ha det bäst!

Ha det bäst!

//Marika

  • Jul
  • Nära Enköping

Gillar

Kommentarer