Julstädning

När Ola cyklade tillbaka till skolan igår för fyra timmars kretskortskonstruktion passade jag på att göra nyttiga saker som inte var plugg. Började med att fylla i enkäter efter operationen för mitt knä, sen städade jag ända tills Ola kom hem. Vi har fått mopp och skurhinken av mamma så nu fanns inga undanflykter.

Jag plockade bort alla saker från golvet, började dammsuga vilket fick Zorro att springa och gömma sig. När jag dammsugit överallt skurade jag även hela lägenheten. Det luktade så gott och Zorro gick och luktade på golvet helt förvirrad.

Lyfte även på mattorna under stolarna vid skrivbordet och dammsög och skurade under där. När det var klart, allt hade torkat och Zorro hade vågat sig ut från sitt gömställe så torkade jag av alla ytor. Fönsterbrädorna, borden, diskbänken och hela badrummet och alla saker som står däri. Tömde duschavloppet på hår, vilket var mycket och ganska äckligt.

Diskade all disk gjorde jag innan jag började städa också och när Ola kom hem var jag nästan precis klar. Innan han åkte han de vi julpyntat lite med adventsljusstakar, prydnadstomte, liten julgran och annat kul. När Ola kom hem skulle vi hoppa in i bilen och åka till Hummelsta på en gång. Zorro fick den här gången sitta i mitt knä i koppel i framsätet, buren hand eva med i baksätet bara utifall det inte skulle funka att ha honom lös.

Han hoppade upp på min axel med klorna ute i panik när Ola startade bilen och vindrutetorkarna gick igång. Utöver det var han hur tyst och stilla som helst hela resan som tog lite mindre än en timme. Låg så fint i sängen som låg i mitt knä och mös. När vi kom fram var det full fart på honom hela kvällen, ett så stort hus att upptäcka med så många rum! När vi gick och la oss stängde vi in honom i vårat sovrum så han skulle kunna lugna sig och somna. Vi la oss och kollade på film, eller jag kollade på film, Ola sov inom tio min efter filmen börjat.

Upp i tid för att hjälpa till med att flytta åt Olas syster och hennes familj idag.

Ha det bäst!

Ha det bäst!

//Marika

  • Nära Enköping

Gillar

Kommentarer