Kattcafé och spa-bad

Andra dagen i Ungern började på bästa tänkbara sätt! När vi vaknade hade alla andra i rummet checkat ut så vi var helt ensamma, skönt att slippa viska och smyga runt på morgonen. När vi ätit frukost och gjort hela morgonrutinen ställde vi in oss på en dag på andra sidan ån. Men först gick vi förbi kattcafét bara några hundra meter ifrån oss. Bästa vi gjort på länge!

Zorro 😻

Det var många söta katter som sprang runt. De var sociala men inte överdrivet sugna på att bli klappade. En kaffe och en te gick ner och vi satt där inne ett bra tag innan vi drog oss för en långpromenad. Andra sidan vattnet hade en ordentlig backe som allt låg på så vägen dit skulle bli en konstant uppförsbacke vilket det verkligen var.

Till vänster är den otroligt fina Vienna gate vi bara måste ta en lång omväg för att se. Det var en rabatt med en öppning i väggen ungefär 😂

En välbehövlig glass-paus framför en kyrka

Det var mycket fina byggnader på den sidan med men vi hade sett det mesta från andra sidan vattnet redan tack vare kullen. Dagen innan hade vi redan spanat in en restaurang vi skulle äta lunch på vilket blev senare än planerat. När vi satte oss var vi helt slut och redan uppe över 12000 steg... Jag testade någon potatisgratäng med något kött i vilket var väldigt gott! Smakade ungefär som isterbandsgratängen vi brukar göra hemma fast med mer ost och grädde som gjorde den krämigare. Ola åt deras gulasch som är populär rätt i Budapest.

Eftermiddagen bjöd på bad i en av de största termiska spa-baden i Europa. Den Har tre utomhuspooler där en var 27 grader och endast till att simma längder, sen fanns det en som hade fontäner och en ström som gick runt på ett stället som var 30 grader varm. Sista poolen var ännu varmare än de andra och man var inte så sugen på att sitta i den länge. Inne fanns det 15 pooler i olika storlekar och många var uppemot 40 grader. Det fanns även många bastur, restaurang och kiosker.

Kände inte för att ta en massa bilder där inne då alla går i badkläder och vi ville heller inte ha mobiler och kamera inne på området så mycket. Vi ville ju bara samtidigt och ville inte lämna grejerna obevakade. Jag var lite skeptiskt i början då vi åkte dit på en söndag på eftermiddagen så var packat med människor. Men man vande sig till slut och kunde njuta av att kunna doppa sig när det blev varmt.

Vi åkte hem och hade bestämt att vi skulle äta langos från ett stånd inte så långt ifrån vårt hostel. Det var goda men väldigt svåra att äta, tappade massa på marken, gick gräddfil i hela ansiktet och orkade inte äta hela. Man kanske ska äta langos på ett ställe med sittplatser och bestick egentligen.

På kvällen satt vi bara inne på hostelet helt slut efter dagens utflykter, läste bok och bloggade lite.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer