Lär känna mig bättre

Hur gammal är du?

Jag fyller 24 i april.

Var bor du?

I uppsala

Hur bor du?

Jag bor i en studentlägenhet på 40 kvm tillsammans med min sambo och våran katt.

Vad gör du om dagarna?

Just nu har jag det väldigt händelserikt. Jag pluggar heltid, eller ja mer än heltid då jag har en kurs extra så egentligen 133%. Jag spelar fotboll i Danmarks damlag 2 som har tre träningar i veckan och nu i helgen börjar matcherna. Jag bloggar och lägger upp cirka två blogginlägg om dagen som tar ett tag att göra i ordning. Jag håller på att skolas in som vikarie på ett korttidsboende vilket innebär att gå dubbelgång (vara där utöver den personal som jobbar och lära sig rutiner och vad som behövs göras) och korta utbildningar.

Vad gör du när du är ledig?

Ut över skola, fotboll, vikarie och bloggen så blir det inte supermycket tid över. Spenderar den med sambo och katten hemma mest. Jag är bra på att tänka en väldans mycket så brukar sitta och planera i mitt huvud den kommande dagarna eller blogginlägg som jag kan göra. Jag gillar att överraska, blir inte lika mycket sånt när jag inte har så mycket tid men om jag är hemma själv eller vaken tidigt medan Ola sover så händer det att jag städar, lagar god frukost/middag eller andra saker för att göra min pojke glad.

Hur ser din familj ut?

Jag har tre syskon, en storasyster, en lillasyster och en lillebror, skilda föräldrar med nya respektive som båda har två barn sen innan så min familj är väldigt stor, dessutom har jag min sambo och katt såklart. Förutom stor familj så har jag många kusiner, fastrar, mostrar, morbror, kusinbarn, sysslingar, farmor, farfar, mormor, morfar och så vidare.


Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?

Jag gillar det faktum att det är flera olika årstider och jag tröttnar efter att det varit varmt länge och väntar på snön eller när det varit kallt länge och längtar efter värmen. Dock så gillar jag inte hösten så mycket för jag tycker att om det ska vara kallt så ska det finnas snö annars är det ingen idé med kylan.

Är du beroende av någonting?

Folk skulle nog säga att jag är beroende av cola och ibland kan jag hålla med.

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?

Någonstans där det är varmt så kylan här har hållit i sig lite för länge och skulle behöva få släppa stressen ett litet tag.

Vilket är ditt favoritgodis?

Jag älskar choklad, speciellt med nötter i men favoriten är ändå sura mattor som jag kallar dem, enligt karamellkungen heter de sura bälten mini, se bilden nedan.

Är du morgon- eller kvällsmänniska?

Hm, det beror helt på. Jag är inte den bästa på att sova och vaknar ofta tidigt men älskar att ligga och dra mig i sängen länge. På kvällarna varierar det mycket då man ibland kan vara uppe till tidig morgon och ibland vill sova vid sju.

Vad gillar du för filmer?

Animerade barnfilmer är helt klart favoriten. Det flesta actionfilmer går också hem men tycker det kan bli för mycket med våld och krig, tycker sånt är så onödigt. Gillade mycket "tjejfilmer" förut med massa kärlek och lyckliga slut men har blivit besviken på de senaste filmerna så börjar tröttna på de med.

Har du något konstigt du alltid behöver göra?

Jag går inte på brunnar. Det sitter väl i från barndomen då man fick för sig att vissa brunnar gav otur, A- eller K-brunnar eller vad de hette. Jag höll aldrig kolla på vilken som var vilken så slutade gå på alla. Jag kan gå på brunnar men om det går så väljer jag att inte göra det. Jag tror inte att jag kommer få otur eller något sånt utan mer att det är något obehagligt över det eftersom jag fått in i huvudet att man inte ska gå på dem.

Har du några lyxvanor?

Jag skulle inte påstå det, är student så det är lite ont om pengar och jag är en sparare. Jag får snarare stunder där jag kan spendera pengar än en specifik vara jag spenderar det på. När man handlar så sällan och sen har en bra dag när man tycker om sig själv så passar alla kläder så bra och man kommer på att det är väldigt mycket i garderoben som borde bytas ut. Hade en period då jag åt väldigt mycket ost och kex men det var länge sen nu. Dricker en del cola som ni kanske vet men skulle inte kalla det en lyxvana direkt.

Har du blivit sydd någon gång?

Eftersom jag är opererad så har jag sytts ja. Innan operationen har jag inte blivit sydd, bara limmat i pannan när jag var liten och fick en dörr uppsmälld i ansiktet, har ett litet ärr där nu. Första bilden nedan är tagen precis efter att bandaget tagits av och den till höger togs för bara någon minut sen. Lika orakad på båda bilderna dock så det får ni leva med.

Är du blyg?

Med nya människor så jag ganska blyg, eller obekväm är kanske mer rätt ord, men ibland går det bra. Är jag med människor jag är bekväm med har jag oftast inga problem med att ta plats, även framför de jag inte känner.

Vad heter du i andra namn?

Som jag heter i mitt bloggnamn, Edith.

Har du några smeknamn?

När jag va yngre kallade kompisar mig för Marre, när jag träffade Ola så tyckte han att Marre är ett kill-smeknamn för Marcus och började kalla mig för Marris i stället. Vilket jag inte gillade i början då det låter som en femåring har döpt sitt gosedjur (gosis, kaninis eller liknande), har vant mig nu men gillar det inte alltid fortfarande.

Vad tänker du på när du ska sova?

Jag är en sån som har svårt att somna och ligger vaken länge och tänker på allt möjligt. Den senaste tiden har jag dock vaknat så tidigt pga Zorro så somnat ganska snabbt med då jag varit helt slut hela kvällen. Ofta går tankarna på morgondagen och planer för framtiden.

Hur länge har du bloggat?

Sen i januari 2017 då jag startade min reseblogg när jag drog utomlands i ett halvår (läs den här: @MarikaKarlsson ) När jag kom hem så tog jag ett litet uppehåll på en dryg månad innan jag kom fram till att jag ville fortsätta att skriva. Startade då denna blogg i Augusti förra året och har bloggat väldigt mycket och regelbundet sen dess. Nu kommer det upp cirka två inlägg om dagen.

Vad får dig att gråta?

Jag har ganska mycket prestationsångest och vill hela tiden göra allt perfekt. Ibland blir det för mycket och då kan jag bryta ihop. Det har dock blivit mycket bättre på senare tiden då jag börjar inse att man inte kan vara perfekt. Nu gråter jag mest av att jag skrattar för mycket vilken är ganska skönt.


Ha det bäst!

//Marika

  • Nära Uppsala

Gillar

Kommentarer

Albert
,
Har inte du två äldre systrar .... 😝
MarikaEdith
MarikaEdith,
How about no.
nouw.com/marikaedith