Lillan tar över

Kattunge

Är Zorro snäll och delar med sig eller är han mesig och låter henne kliva över honom? Zorro älskade grejerna vi köpte till honom när han var ny, han sov både i klösträdet och den lilla söta sängen vi köpt till honom.

Nu när Trixie kom är det mer hon som ligger i trädet än vad han gör. Ibland hoppar han upp och hälsar men han sover sällan där längre.

Sängen var även en favorit då han älskar att vara i samma rum som oss och trädet står ju inte i sovrummet så på nätterna låg han i den.

Nu har hon vågat sig dit, även fast vi köpt en ny, större och skönare, säng till henne så går hon frivilligt och lägger sig i hans säng. Hon kanske gillar hans lukt eller så visar hon att det är hon som bestämmer och tar över hans favoritställen.

Han har blivit nedgraderad till badrumsmattan, hyllan under sängen eller till och med buren som på senaste tiden blivit en favorit. I början när hon kom tyckte jag lite synd om henne som inte fick samma harmoniska hemkomst som han fick utan var konstant på allerten för att inte bli påhoppad av honom. Men nu tycker jag lite synd om honom som inte hade någon att busa eller gosa med som de två gör nu när han var ny här, att han känner att hon favoritiseras och vägrar gosa med oss om hon är nära och att hon tar "hans" lek och sovplatser. Det har sina för- och nackdelar att vara både förstingen och minstingen.

Bilden till höger tog jag för två minuter sen, mitt hjärta smälter för de två.

Jag tror iaf att de båda mår bättre av att ha varandra och det verkar som att det trivs med varandra även om Zorro är lite bitter. Men han har aldrig varit så kelig så kanske inte är någon skillnad egentligen bara att nu har man någon att jämföra honom med. Älskar mina små sötnosar ❤

Ha det bäst!

//Marika

  • Kattunge
  • Nära Uppsala

Gillar

Kommentarer