Linsbiffar, hiss eller diss?

Vegetariskt

Jag hade hittat ett recept på linsbiffar och hade linser kvar sen jag försökte mig på linsgrytan. Blev sugen på att testa och dessutom hade vi morötter kvar i kylen som borde göras något med snart. Så nu i helgen när Ola var borta så bjöd jag över Anna på en pluggdag då vi började med att laga lunch tillsammans.

Jag hann förbereda de mesta innan Anna kom över och sen gjorde vi det sista tillsammans. Inte alls krångligt recept förutom att min mixer nog inte är den bästa så var klurigt att mixa tillsammans allt med det gick tillslut. Några av ingredienserna har jag nästan aldrig använt förut som jordnötssmör, fryst persilja och potatismjöl som jag fick köpa helt nytt fast man bara behöver använda en liten del av. Men biffarna får helt klart godkänt, glömde att hälla på salt och peppar som jag så ofta kan göra då jag inte är den mest matvana personen.... Så första tuggan var ingen superhitt men när man hällde lite salt på det så blev det mycket bättre. Vi åt med bara potatisklyftor i ugn och hade inte tänkt på någon sås men det funkade bra utan med. Nu står det matlådor i kylen som Ola ska få prova när han kommer hem så får vi se vad han tycker.

Receptet som ni ser nedan är från instagramkontot portionenundertian, där finns det massa recept på veganska/vegetariska billiga rätter. Jag vet att det kan vara läskigt med vegetarisk och veganskt, jag är uppväxt på en bondgård där det var kött för hela slanten och jag gillar sånt som är bekant, vill helst hålla mig till det och inte prova nya saker. MEN både för sin hälsa, ekonomi och för jordens skull håller jag nu på att testa alternativ till kött. Av de tre rätter jag gjort innan idag är det bara lasagnen som gått hem men idag hittade jag en till. Det här är första receptet jag testar från hennes recept och har hittat några till nu som jag sparat ner för att testa senare. Våga testa för både din och naturens skull!

Jag hade inga sesamfrön i men det funkade utmärkt ändå, så länge man minns att salta också. För att svara på rubriken så är linsbiffarna en hiss!

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer