Lördagens match och morsdagsfirande

Fotboll, Middag

I lördags var det dags för kvartsfinal för Sverige och det sammanföll med en heldag i Stockholm som vi gett till mamma i morsdagspresent så det blev match på Tele2 arena. Det är (enligt aftonbladet) europas - kanske även världens - största storbildstv som visar VM-fotboll. Den är 1700 tum stor eller 800 kvadratmeter och väger 15 ton. Det inringade området var alkohol- och matområdet, utanför fanns det också dricka men bara 3,5:or eller läsk. Vi stod innanför området innan matchen började och sen tog oss närmare skärmen när det var dags för matchstart.

Innan avspark kunde man tävla om vip-platser genom att träffa 100 hålen med en fotboll. Man fick två chanser var, på något underligt sätt fick jag tre men ändå sumpade alla. Jessica lyckades dock så hon och charlie fick platser längst fram med stol och bord och grejer. Att mamma skulle missa var ju givet från början, hon använder ju fel fot! MEN hon träffade 75-hålet vilket vann henne en flagga. Ola var otroligt mycket närmare än vad jag hade kunnat gissa då han inte spelar fotboll alls.

Det var slutsålt dagen till ära och över 16000 biljetter fanns det. Alltså otroligt många människor som samlats för att heja fram Sverige. Det gick ju tyvärr inte lika bra som vi hade hoppats och det finns många vinnarskallar i vår familj så stämningen var lite dyster när matchen var slut. Men vi är ändå otroligt stolta för hur långt landslaget faktiskt tog sig, även om man kanske inte kunde tolka från stunden då visslan tjöt och England hade två mål mot våra noll.

Nedan kan ni se VIP-platserna som Jessica hade vunnit som Jessica och Charlie satt vid. Tråkigt att vi inte också fick sitta där och kunde då inte sitta tillsammans men såg ju nice ut att ha en stol att sitta på.

Efter matchen gick vi på en "liten" promenad för att hitta en bra restaurang att äta på. Brukar bli så när mamma tar täten, en lång promenad alltså. Men tillslut så hittade vi en lite söt asiatisk restaurang som vi satt och åt vid. God mat hade det och även om min var lite stark (vilket även stod varnat på menyn men jag trotsade ödet) så var det väldigt gott. Även om det blev förlust så var det en trevlig kväll, tack för sällskapet alla ni som var med!

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer