Marknad och solnedgång med otroligt utsikt

Eftersom vi gjorde tabben och missade marknaden på lördagen gjorde vi ett nytt försök på måndagen. Översta våningen var prylar som alla var väldigt turistiga, bottenvåningen var mest råvaror som otillagat kött, grönsaker, frukter, kryddor, sprit och annat. Källaren bestod mest av en matbutik och fiskstånd. Jag letade efter väska att ha som resehandväska, jag hade en bra men hittade inte den när jag packade så fick bara med min av läder som var alldeles för liten och blev väldigt varm i solen.

Kortbyxor var omöjligt att hitta och väskor fanns nästan bara av läder eller 'gympapåsar' och alla kostade en rejäl slant. På bottenvåningen mellan fisken och matbutiken hittade vi en väldigt bra väskbutik med så bra priser att vi inte en kände för att pruta. Jag hade satt en budget på väska till kanske 5-7 000 forint (~150-210kr), väskorna på övervåningen låg mellan 10-20 000 forint (~300-600kr) men hon ville bara ha 2500 forint (~75kr) för väskan. Så det fick hon.

Lunch blev på ett ställe nära hostelet som var väldigt billigt. Efter lunchen tänkte vi vila från värmen på hostelet och sen kanske gå till ån och ta något att dricka innan vi skulle bestiga nästa kulle. Vi båda däckade i sängen i nästan tre timmar så blev ingen dricka vid ån 😂 Vi gick till shoppinggatan på jakt efter kortbyxor. Vet att när man är utomlands är det kanske inte rimligt att gå in på HM och köpa kläder men jag hade gått in i många lokala butiker och letat men inget kändes bra eller passade... På HM hittar man alltid något som passar och är av bra kvalité så vad ska man göra? Jag hade iaf gjort ett försök och kände att jag ville ha nya kortbyxor om vi ska vara i dessa varma länder i två veckor till.

Det blev två par kortbyxor och en topp. Vi åt middag på ett grillställe innan kvällspromenaden. Vi tog en förrätt och en huvudrätt att dela på och vi båda blev för mätta för att kunna gå efteråt 😅 Huvudrätten var en av de rekommenderade rätterna i Budapest 'chicken paprikash'. Riktigt gott och en bra sista måltid i Ungern. Sen började klättringen till en staty som skulle ha riktigt bra utsikt och som ligger över 200 meter över vattenytan. Blev mycket backe men det var det värt.

Där satt vi i flera timmar och njöt av utsikten när solen var uppe, solnedgången och när solen gått ner och lamporna i staden började tändas. Det var underbart men vi blev lite störda av en väldigt närgången kråka.

Den hade bara ett öga och var nog törstig för den ville verkligen ha Olas vattenflaska. Närgången var han och hoppade tillochmed upp på en mans rygg som han tog ner och kunde ha honom i handen. När området fylldes på med människor kom det flera som ville mata och var intresserad av hans närhet så då blev vi äntligen av med honom.

Magiskt fint var det och ett väldigt bra sätt att avsluta Ungern upplevelsen.

När vi kom tillbaka var det packning som gällde. Vi la oss strax innan tolv och var då helt ensamma i rummet. Våra rumskamrater som bestod av tre killar från London och en tjej från Nederländerna. De var alla ute på pubrunda och trillade in vid olika tider mellan sex och sju på morgonen, bara en timme innan vårat larm gick.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer