Mars är över och här kommer resultatet!

Middag, Träning, Vegetariskt

I mars har jag haft en "nyttig" månad så jag tänkte dela med mig lite hur det gått och några rätter vi ätit. Jag har alltså ätit lakto-ovo-vegetarisk mat, inte druckit alkohol, inte småätit eller druckit något annat än vatten och fun light saft, tränat relativt regelbundet och även lagt till att gå minst 6000 steg varje dag. Först kommer lite rätter från månaden och sen en snabb sammanfattning hur det gått. Har inte dokumenterat lika noga som när jag gjorde det i september då jag även filmade (se videon här).

"Carbonara"

Vegetariskt bacon i en carbonara med broccoli. Åt det två gånger, första gången hittade vi bara fryst vegetariskt bacon och det smakade mer som korv vilket jag inte är så förtjust i men när vi köpte den kylda istället blev det bättre, även om det aldrig riktigt smakar bacon.

Vegansk kebab

Köpt färdig kebab på Ica som vi bara stekte på tillsammans med pommes och sås. Eftersom att den såsen vi gjort till kebab förut har Fanta i sig och vi ska inte dricka läsk den här månaden blev det mangosås och vitlöksås som vi blandade, fungerade utmärkt det med.

Curry-qourn

Samma som vi gör currykyckling fast med qourn och så hade vi i lite mer olika grönsaker som herticovert och blomkål.

Våfflor

Ola fick sug en kväll att äta våfflor och jag tyckte det var en himla bra idé.

Curry-qourn macka

Den här rätten brukar vi också göra med kyckling och det fungerar utmärkt att ha qournbitar i istället. Jag tycker att konsistensen är ganska lika och har man i massa andra saker med så känner man knappt skillnad.

Qumph-hamburgare

Ola gick lite overboard och hade rostad lök, ägg, senap och jag vet inte vad på sin, vilket är den ni kan se på bilden. Jag körde lite mer original med gurka, tomat, sallad och bbq. Ola vart inte supernöjd med sin men jag tyckte det blev väldigt gott!

Veg. burgare med halloumi

Även det en riktig god burgare, jag är dock inget jättefan av halloumi men jag börjar vänja mig lite. Det är en väldigt god smak men gnisslandet är ju hemskt, antar att det blir olika mycket beroende på hur man tillagar och vilken sort. Gick bra de två första bitarna men när de började svalna gick de inte ner längre...

Många brukar säga att om man ska gå från att äta kött till att äta vegetariskt så ska man äta helt nya rätter och inte bara äta köttsubstitut i sina vanliga rätter men jag tycker de funkar utmärkt! Det smakar inte likadant nej men det gör det inte sämre för det. Förutom carbonara, ett bra bacon-substitut har jag inte hittat än.

Så hur har det gått den här månaden? Jo jag har ätit vegetariskt, klarat mitt stegmål varje dag hela månaden, inte småätit utom frukt, grönsaker, riskakor eller likande men träningen har inte hållt i sig lika bra. Jag har haft minst en löprunda i veckan men tror jag bara fick in två styrkepass på hela månaden. Skulle säga att de vägs upp av stegmålet jag la in. Jag gick totalt ner 3,2 kilo men svårt att säga exakt när våran våg visar olika om man bara går av och går på den igen 😂 och efter två dagar av flytt precis efter att månaden avslutats hade jag gått ner 0,3 kilo till pga alla steg och allt tugnt bärande haha. Men nu är läsken, alkoholen och det onyttiga tillbaka och jag har säkert gått upp allt snart igen, vilket absolut inte gör något 😄

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer