Middag på Miss Voon

Födelsedag

Pappas sambo Helena fyllde år i tisdags och vi firade henne med en middag på Miss Voon ovanpå Elite hotell bredvid stationen i Uppsala. Har hört mycket gott om den restaurangen och längtade efter att få äta där. Men det ville inte tågtrafiken. Jag stannade kvar längre på jobbet för att komma fram lagom till sex och fördrinkarna i baren. När jag hoppar på tåget såg jag detta i UL appen, skojar inte. Kom fram efter sju då Jessica var snäll och hämtade i Upplands Väsby.

Vi var tolv pers på middagen så vi var tvungen att förbeställa maten och alla var tvungna att ta samma meny. Det är så märkligt att man måste ta samma sak, de har vi varit med om på flera restauranger innan med, hur ofta har tolv pers samma smak?

Då jag knappt visste vad något på menyn betydde så tänkte jag att det skulle vara kul att få testa något nytt. Miss Voon är som en Asien-inspirerad tapas restaurang så en full måltid blev fem rätter. Ni kan se vad de var på menyn ovan och bilder på det nedan.

Löjrom

Det var löjrom på något extrafriterat chips. Vad jag minns så är jag inte så förtjust i löjrom men det var länge sen man åt så det kanske har ändrats tänkte jag. Men det hade det inte. Chipset var gott dock!

Oxrygg - råbiff

Helt okej, lite start och hade några konstiga kulor som var svåra att plocka upp. Första skuggorna var riktigt goda men sen blev det för mycket även fast det inte var en speciellt stor rätt, haha.

Black Cod

Fisk inlindat i ett blad. Tyckte fisken var torr men det passade ändå bra med auberginen under.

Kalventrecôte

Köttet var kallt, men det kanske det skulle vara? Lilla bollen var väldigt speciell, några tyckte den var väldigt god och andra inte alls. Till det fick vi ris som kom in när man redan ätit halva tallriken.

Stjärnanis - apelsin, grape och gräddfil (istället för glass?)

Efterrätten var det som imponerade minst, gräddfilsbollen var ändå okej, hade lite vit choklad i sig. Det under dock, var det många som lämnade men några av oss tyckte det var gott med.

Jag kanske hade fått upp mina förhoppningar något när alla berättat om hur bra det är. Jag tyckte dock inte att någon rätt var sådär "OJ vad gott!". Förrätten och efterrätten var inte speciellt god men de andra tre var ändå okej. Om vi går tillbaka dit så ska man nog vara ett mindre sällskap så man kan välja vad man vill och göra lite research om vad som finns och vad allt betyder 😅

Ha det bäst!

//Marika

  • Födelsedag
  • Nära Rackarbergsgatan , Uppsala

Gillar

Kommentarer