Mycket väntande..

Skola

Första lektionen ägde rum vid 10, reglerteknik. Den var helt full då elever valt att gå på den här istället för den som är klockan 15 idag eller klockan 10 på måndag.

Efter lektionen var det lunch, hade med frysmat då det är besvärligt att ta med sig tacos i matlåda. Kycklinglasagne var det men det tar så lång tid att värma att den inte riktigt blev varm rakt igenom så åt den halvkall. Nu är det fyra timmars labb i elektronik i extrema miljöer. Det är väldigt mycket vänta i dom testerna. Första mätningarna går snabbt. De andra mätningarna måste man vänta sju minuter medan den ritar ut grafen för varje komponent och sen tar det cirka 30 sekunder att läsa av mätningarna. Så den tar typ 20 min att göra.

Nu ligger komponenterna i ugnen för vi ska se hur temperaturberoendet är. En timme ska dessa komponenter ligga där inne innan vi kan göra mätningarna. Så det är en timme av bara vänta med ingenting att göra.

Sen ska vi göra dom första mätningarna igen som går på typ några minuter, sen slutar vi. Fick i alla fall reda på att den åttatimmarslabben som ligger inlagd 6 oktober (då Ola fyller år) inte ska vara där egentligen för båda grupperna gör labbarna samtidigt istället för en i taget. Skönt det i alla fall!

Ha det bäst!

Ha det bäst!

//Marika

  • Skola
  • Nära Uppsala

Gillar

Kommentarer