Mysigaste staden hittills: Bratislava

När vi kom fram till Bratislava, tog vi en korv-lunch innan vi checkade in. Receptionen och själva lägenheten låg en bit ifrån varandra men vi fick betalad taxi emellan så vi slapp gå den biten, väldigt skönt.

Blev glatt överraskade när vi kom in kan man säga. Att gå från ett hostel med icke eller dåligt fungerande ac, en av två micros trasig, spis trasig, en eller ibland två av tre duschar hade vatten, toaletter gick inte att låsa, allmänt smutsigt och speciellt i duschen till en egen väldigt fräsch lägenhet. Det här är det bästa och värsta med att resa runt, man behöver inte stå ut med det dåliga så länge men man blir också av med det bra.

Vi hade gjort oss hemmastadda och var på väg ut igen vid fyra ungefär. Målet med första dagen var att upptäcka gamla stan. Bratislavas gamla stan får man inte köra bil i och gatorna är små och söta med kullersten. Av de tre städer vi varit i hittills så är det här nog min favorit, kanske inte lika mycket att se och göra men gamla stan är så himla mysig. Skulle kunna tänka mig att bo här om jag bara kunde språket och det var några grader svalare.

Slovakien har sin egna variant på cola som heter kofola, det smakade typ som en utvattnad Pepsi, väldigt dåligt betyg alltså.

Mycket fint har staden att erbjuda, favoriten var nog dock den blåa kyrkan. Det rosa palatset var också väldigt fint men svårt att ta kort på då det stod ett väldigt dåligt placerat träd framför och dessutom var toppen av palatset under renovering. Huset till vänster överhörde vi en tourguide säga var det äldsta i stan och huset uppe till höger är town hall som en orkester stod och höll konsert framför.

Stan bjöd på lite statyer med.

Mitt under vandringen tog vi några drickpauser, ett av dem var på den här restaurangen som hade sand runt om sig. Väldigt mysigt precis vid ån, synd att man inte kunde bada vid den "stranden" bara, hade varit väldigt skönt i den starka solen och de 33 graderna vi gick runt i.

Till middag valde vi att använda vårat fina kök och handlade hamburgare med bröd. Budget variant som vi bara hade mjukosten vi hade till våra frukostmackor på. Hade dock råkat köpa med jalapenos i så var lite starka men det gick bra ändå.

När det var dags för solnedgång så gick vi till slottet. En kulle upp med fin utsikt och en liten trädgård bakom. Vi orkade inte riktigt stanna kvar tills det blev mörkt och kolla in staden med endast lampor. Vi gick istället tillbaka till lägenheten och bokade in bussen till Berlin och boende där. Det kommer också vara ett eget rum men delat badrum, ingen ac där heller. Det är nog det enda vi saknade i den här lägenheten annars är den verkligen toppen!

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer