Norra Prag, ölprovning och gnagare

Tredje dagen i Prag gick vi norrut, även här blev det en liten klättring efter vi passerat vattnet. Där uppe fanns en beer garden som bestod av många bänkar, fin utsikt och öl såklart. Vi tog sen en tur runt i parken innan vi gick ner för lunch. Ingen av dagarna. förutom dagen vi skulle åka därifrån, ställde vi larm så vi fick sova ut ordentlig men hann ändå se mycket då vi var där i fyra nätter.

Lunch blev på ett kinaställe precis efter att vi passerat vattnet tillbaka mot gamla stan. Vi gick runt och kollade i det judiska området innan vi gick för en ölprovning på Prague Beer Museum.

Till middag hade Ola hittat en restaurang som var väldigt populär, Sad Man's Tongue. Det var fullt när vi kom in så vi fick sitta och vänta i baren med varsitt glas innan vi fick sitta ner. Vi var inte så hungriga så vi beställde en förrätts nachotallrik för två och en hamburgare att dela på. Nachotallriken kom ut först och när hamburgaren väl kom så insåg vi att vi inte skulle orka mer än nachon så vi tog med hamburgaren istället. De hade livemusik och en väldigt mysig atmosfär.

Efter middagen gick vi tillbaka till ön där vi hade suttit kvällen innan men en ny flaska vin. Bron var fortfarande inte upplyst men vi nya upplevelser ändå. Precis bredvid oss kom det två råttor och lekte med varandra. Verkade vara en tjej och en kille för den ena ville para sig men den andra verkade inte så sugen, de sprang runt varandra länge och vi var lite oroliga att de skulle springa över oss då de var så nära.

Vi såg också en sumpbäver simma över ån, vi visste inte riktigt vad det var först. Jag gissade på bäver men Ola trodde det var en av råttorna. Den var dock alldeles för stor för det och efter lite googling insåg vi att det varit en sumpbäver.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer