Nyårslöfte fyra av sju

Jag har aldrig varit något vidare bra på rutiner, speciellt inte morgon och kvällsrutiner för jag är bra på att glömma bort saker men också på att vara för trött för att göra saker fast jag vet att jag borde. Därför jag gick över från p-piller till p-stav, det gick bara inte få in att ta det en gång om dagen. Jag är även otroligt dålig på att borsta tänderna men efter att jag och Ola flyttat ihop så har han varit bra på att påminna/tvinga mig så det är mycket bättre nu. Det här med att tvätta bort sminket efter en utgång glöms ofta, jag äger inte mycket smink alls och knappt några smycken och jag har aldrig haft tålamodet att bli bra på att sminka mig eller komma ihåg att använda de få smycken jag har. Därför är mitt fjäre nyårslöfte lite utseendefixerat men det får det vara.

Bli bättre på hudvård och smycken

Jag har alltid älskat klänningar och att klä upp mig så förstår inte riktigt hur smink och smycken har lyckats hamna utanför ramarna där. Jag har väl aldrig varit så bra på att bestämma mig så när det är dags att gå nånstans är kläder det enda jag hunnit bestämma mig för och då finns det ingen tid till smink och smycken. Men smycken gör en outfit så mycket bättre att jag verkligen vill få in en vana att börja använda det. Man behöver ju inte ha mycket smycken för det utan några fina och bra som passar till mycket. Så detta löfte innefattar att köpa och börja använda mer smycken.

Det här med att lära mig sminka mig ordentligt kommer nog aldrig hända men jag vill uppdatera sminkväskan lite så kanske det blir lite roligare att börja lära sig. Om man ska sminka sig mer måste man även ta hand om huden bättre i form att att tvätta av sminket när man kommer hem, tvätta ansiktet (helst dagligen) och använda ansiktsmasker. Jag ska försöka lägga in så att jag läggen minst en ansiktsmask i veckan, då troligtvis i samband med att jag duschar, förslagsvis efter träningar som nu ligger på söndagar. Även få in att tvätta ansiktet ordentligt med i mina duschrutiner och att smörja in kropp och ansikte oftare.

På bilden ovan är några örhängen som jag tyckte var snygga, gillar när det är stora och syns mycket utan att vara för mycket. Men självklart så ska man ju ha mindre med som pärlor eller liknande som man kan ha mer till vardags. Men måste ha örhängen både i silver och i guld, det är ju en självklarhet, man måste kunna matcha outfit och sen behövs olika halsband till det. Något i sminkväg som jag vet att jag ska köpa är ögonbrynspenna sen får vi se vad resten blir. Har fått ett presentkort av lillebror, Rikard, i julklapp som kommer bli en bra start.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer

johnssons
johnssons,

Kul löfte<3

nouw.com/johnssons
MarikaEdith
MarikaEdith,
Ja det ska bli kul! 😄
nouw.com/marikaedith