Nyårslöfte ett av sju

Sen nyår har vi haft tentaperiod i två veckor och nyårslöften kommer inte att gälla under tentaperioder, har redan så mycket press och stress under de perioderna och vill inte känna mig dålig som sitter och pluggar hela dagarna och inte håller mig till nyårslöftena. De flesta är inte något jag måste göra varje dag eller vecka så då gör det inget att man är lite sent ute och sätter de först nu och inte första januari. Det räcker att göra det nån gång under året eller nån gång varje månad eller generellt bli bättre på något.

Många brukar ha att åka utomlands eller besöka nya länder på listan men eftersom jag var utomlands i nästan halv förra året känner jag att det inte är ett mål det här året, jag har dock det vanligaste målet, att träna eller vara mer aktiv, på listan och det är de mitt första löfte handlar om.

Gå minst 45.000 steg i veckan

Jag har ju köpt en stegräknare som man har på armen för några månader sen. Nu är tanken att den ska få komma till användning på riktigt. Jag är väldigt bra på att bli lat när jag inte har något att göra, eller har en bakisdag och när man pluggar blir det många timmar stilla i föreläsningssalar om dagarna. Därför har jag satt upp ett mål om att gå minst 45.000 steg i veckan. Det sägs att man borde gå 10.000 steg om dagen (vem gör sånt på riktigt?) men det är inget jag känner att jag skulle klara av i dagens läge, jag vill heller inte sätta upp ett dagmål då man måste få ha latisdagar, man är ju omänsklig om man skulle gå 10.000 steg om dagen VARJE dag i ett år.

45.000 på en veckan blir i genomsnitt strax över 6.400 steg om dagen vilket känns rimligare (även om det känns mycket det med). Jag cyklar fram och tillbaka från skolan varje dag och har styrka på träningen varje söndag så får mer motion än bara att gå, därför känns det rimligare att ha ett lägre stegmål. Detta är ett av mina löften som inte kommer att gälla under tentaperioder. Under tentaperioder är det så mycket krav på en redan och man ska inte behöva känna sig dålig för att man suttit hela veckan och pluggat. Förutom tentaveckorna så har det ju faktiskt redan gått en vanlig vecka, kom dock inte upp i 45.000 steg förra veckan och var inte jättenära heller. Som sagt låg jag bara hemma och gjorde ingenting hela lördagen så tappade många steg där. Armbandet behöver laddas kanske en gång i månaden och den är inte heller vattentät så måste tas av när man duschar, jag har ju inte så bra minne så ibland kan det hända att jag glömmer ta på mig den efter jag duschat eller laddat den. Ibland blir det så att jag glömmer ladda den och den dör när man är ute och gör något eller att jag måste låta den ligga på laddning när jag går hemifrån. Det är såna saker man också måste ha med när man stämmer av varje vecka hur mycket man gått.

Klockan på bilden ovan ser precis ut som den jag har (liknande här: FITBIT) fast min är blå. Jag köpte den dock på lets deal där det stod att den har kostat 899 kr men jag köpte den för 199 kr plus frakt. Funderar på att köpa en ny mer armbandsur-lik som kan mäta mer grejer som puls men det kanske blir efter man pluggat klart.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer