Nyårslöfte fem av sju

Nyårslöfte, Middag, Vegetariskt

Som student på en tight budget och lite tid så blir matutbudet ungefär det samma hela tiden. Ola försöker ibland med nya rätter men det blir mycket mer planering och sånt med det. Vi äter knappt några grönsaker alls då det tar tid och energi att skära dem och det blir mer disk. Vi äter inte dåligt alls egentligen och på senare tid har vi börjat äta mer frukt vilket är bra. Men man vill ju äta mer nyttig både för kroppen, själen och naturen. Ola har ju varit väldigt emot vegetariskt förut, på senare tid har han blivit mer öppen för det och efter veg-testet så kan han ju inte längre säga nej till att testa vegetariska rätter. Jag har växt upp på en bondgård så det har varit mycket kött för mig med. Mitt nyårslöfte ska alltså ge oss båda ut på okänt vatten, hoppas vi inte tar oss vatten över huvudet bara.

Äta mer vegetariskt

Äta mer vegetariskt är bra både för en själv och miljön. Vi är båda nya med det här så själva löftet är att äta vegetariskt en gång i månaden till en början och sen om vi hittar nån ny god vegetarisk rätt så ska vi självklart göra de oftare. Vi måste läsa på lite vad man kan äta istället för kött men ändå få i sig all protein och det man behöver från kött. Följer två bloggar som handlar om vegetarisk mat för att få lite inspiration. Det innebär även mer grönsaker, frukt och annat friskt, gott och nyttigt.

Vi har redan testat att göra en vegetarisk lasagne som Ola inte ens kunde känna skillnad på jämfört med en lasagne med köttfärs. Vi har fortfarande mycket vegetarisk färs kvar att göra något gott med men vill inte bara ha köttimitation utan testa något som är helt skiljt från kött som bönor och linser. Är egentligen inte alls så förtjust i bönor men tror att det har mycket med tillagning att göra. Om ni har några tips så tveka inte att dela med er!

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer