Ola gör veg-test

Middag, Skola

Idag gick jag bara till tolv. Jag sa ju i förra inlägget att jag skulle gå till tre men när vi satt och snackade på lunchen idag kom vi på andra tankar. Man söker nästan alltid 45 poäng till en termin men full tid på en termin är 30 poäng så man kan välja lite senare exakt vilka kurser man vill gå. Jag har redan valt att inte läsa operativsystem som är fem poäng så då har jag 40 poäng kvar. Jag har dock omregistrerat mig till mekaniken på 4,5 poäng och tänker omregistrera mig på FMM nästa period som är på 5 poäng. Då är jag uppe i 49,5 poäng den här terminen vilket är mycket mer än man klara av, Anna sitter i ungefär samma sits.

'Digital Elektronikkonstruktion med VHDL' är en 10 poängkurs. Vi brukar läsa tiopoängskurser under en hel termin men den här låg ihoptryckt på en period bara, som är en halv termin, fick vi veta av Carl-Filip på lunchen. Då blev det helt plötsligt nästan 30 poäng på en period man ska läsa 15 så både jag och Anna valde bort den kursen. Valet att välja bort just den kursen är mest på grund av läraren, han har obligatorisk närvaro på allt man gör i kursen och han är inte så bra, synd för kursen verkade väldigt intressant.

Det var en föreläsning i den kursen som låg nu på eftermiddagen så efter lunchen gick vi dit och berättade för honom att vi inte tänker läsa kursen. Han blev glad för han har jättemånga på reservlista, det är därför man måste gå på alla hans föreläsningar för att ens få bli registrerad på kursen.

Det betyder alltså att vi slutade redan vid ett, Ola hade dock mekaniklektion som jag och Anna va på redan igår. Jag kom alltså hem två timmar innan Ola skulle komma hem så jag passade på att laga lite matlådor. Ni som känner Ola vet vilken anti-vegetarian han är, står det vegetarisk på en ostmacka så går det inte att äta även om det är vad han äter varje frukost. När vi var och storhandlade sist så lyckades jag övertala honom att köpa ett kilo med vegetarisk färs.

Min plan var att utsätta Ola för ett veg-test. Jag gjorde två lasagner, en vanlig storlek med köttfärs i och en mindre med vegetarisk färs i. Det var lite klurigt att göra båda samtidigt men gick ändå relativt smidigt. Blev lite för lite krossade tomater i vegetariska kanske för använde bara en till båda färserna då det skulle bli alldeles för mycket med två.

När han kom hem vid tre satte jag han i soffan med stängda ögon och gav honom först en sked av den vegetariska lasagnen. Han smakade och sa sedan att han trodde att det var den vegetariska. Han fick sedan en sked av den med kött och efter han smakat så ändrade han sig och sa att han trodde att det var den som var den vegetariska. Det blev hans slutgiltiga svar, alltså hade han fel och klarade ej av att avgöra vilken som var vegetarisk. Man kan hoppas nu att han får en lite bättre inställning till vegetariskt.

Jag diskade stekpannorna och kastrullen direkt efter jag lagat maten och när vi lagt upp det andra i matlådor diskade Ola den disk som var kvar. Nu ska jag nog försöka skriva lite planering i kalendern innan man äter den vegetariska lasagnen till middag.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer