Plugg och nyårsshopping

Nyår

Idag har varit en betydligt mer händelserik dag. Hann med så mycket och förstod inte att klockan var så lite varje gång jag kollade. Det började med lite plugg efter frukosten. Emil kom över med en köttermometer som vi ska använda till rostbiffen vi fått med från pappa. Både Emil och Ola hjälpte mig lite med npn och pnp transistorerna, klarade upp hur de ser ut och vilket håll pilarna är och hur strömmar och spänning går och så vidare. Känns lite kört när jag inte ens kan de en vecka innan tentan... Men nu kan jag det iaf! Får bli massa plugg i morgon och efter nyår så kanske det löser sig ändå.

Till lunchen så fick vi inviga riskokaren jag fick i julklapp, funkade utmärkt! Riset kanske inte riktigt var klart. Riskokaren vi hade hos mamma skulle ha dubbelt så mycket vatten som ris och i den här manualen stod det att man skulle ha samma mängd eller bara lite mer vatten än ris så då kanske det inte hann bli klart ordentligt, tar lite mer vatten nästa gång. Sen kom Albert och Matilda över för vi skulle till Stenhagen och shoppa på systemet och Maxi inför nyår.

Det gick ganska snabbt för mig och Ola på systemet men albert har ju tagit på sig ansvaret att göra drinkar så han behöver fler ingredienser. Efter systemet gick vi till Ica och det tog ett tag. Vi skulle både handla till oss och till den gemensamma middagen på nyår men det fanns en hel del bra erbjudanden. Tror det kommer bli bra på nyår, vi har tagit för oss att göra trerätters vilket kan kännas lite överväldigande men vi har valt att ha färdig potatisgratäng som bara är att slänga in i ugnen så är det klart på 20 min, rostbiffen tar typ hand om sig själv i ugnen med termometern, Matilda har tagit på sig att göra förrätten, efterrätten kan göras redan i morgon så den bara blir att plocka fram. Så även om det är mycket att hålla koll på så blir det inte supermycket att göra vilket känns skönt.

När vi kom hem igen packade vi upp allt, jag diskade resten av dessertglasen och disken som fanns kvar. Då hade vi hunnit med supermycket och ändå var klockan bara fyra. Det blev lite lolspelande, jag gick ner och bokade tvättstugan till i morgon och sen gjorde vi lyxmiddag. Det var extrapris på lax och våran laxcurry med majs och äpple är ju underbart. Nu när jag räknat upp allt vi gjort så känns det inte som att det var så mycket som jag först trodde, kanske glömt något haha. Men nu när det blir mörkt snabbt ute så blir man seg och trött så fort, så efter middagen får man ingenting gjort. Men lite skönt ändå, att man får vara lite ledig.

En söt bild på Zorro och hans nya leksak är ju typ obligatoriskt. Har skrivit en lite på vad jag ska hinna med i morgon, städa, duscha, tvätta, skura, välja smycken, skor och allt vad det nu är, hoppas jag hinner plugga med. Nu längtar jag till nyår!

Ha det bäst!

//Marika

  • Nyår
  • Nära Uppsala

Gillar

Kommentarer