Pride 2019 i Hamburg

Nu när vi ändå bara sitter hemma och gör ingenting i dessa coronatider tänkte jag att det var dags att fortsätta uppdateringen från semestern i somras.

När vi var på väg in till Hamburg såg vi att Pride festivalen var i full gång. Vi kom dit ganska tidigt så åkte till hostelet, lastade av och tog en kebabrulle på väg tillbaka till stan. Vi gick längs vägen som google hade ritat upp att Pride paraden skulle gå ihop om att få se den.

Vi kom till en gata ner där det var ett mini tivoli och massa stånd med öl, shots, mat och massa annat. Allt var såklart Pride inspirerat och de delade ut flaggor i regnbågens färger. Varken jag eller Ola har varit på någon Pride festival innan och hade hoppats på att få se paraden men efter att ha gått en stund höll vi på att ge upp och gå den tur vi hade lagt ut för att se sevärdheter istället.

Av en ren slump hörde vi svag musik och vi följde efter ljudet tills vi tillslut stötte på paraden! Massor av flak med ballonger, färger banderoller och teman. Otroligt kul och inspirerande att se. Sedan gick vi tillbaka till vår slinga med sevärdheter.

Rådhus, nedbränd kyrka och såklart ån. Hamburg är väldigt känt för sin hamn men vi valde att spara den upplevelsen till dagen efter då va hade ordentligt med tid.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer