Problematiskt däckbyte

Tabbe

Helgen spenderades i Långhundra. Vi lämnade våra vinterdäck hos pappa och kände att, trotts restriktioner, måste vi få ner dem innan snön kommer. Så jag åkte upp själv och skulle byta däck hos pappa. Det gick inte helt smärtfritt. Först verkade det som att vi inte hade rätt hylsa till muttrarna så vi packade in däcken i bilen och tänkte åka till en däckbytarfirma istället. Mamma föreslog dock att vi kunde låna hylsa av en av hennes kompisar, så jag och Jessica åkte dit och lånade hylsa.

Tillbaka hos pappa packade vi ur däcken och försökte igen. Det gick dock fortfarande inte. Pappa tror att muttrarna blivit för rundade och vi kommer behöva ha helt nya muttrar. Så vi packade in däcken i bilden igen, de får följa med ner till Linköping och så får vi kolla med en verkstad där vad de kan göra åt saken.

På kvällen blev det mysmiddag med alla syskon hos mamma. sista gången på länge vi kan samlas allihopa då Jessica drar på jobb norrut och kommer nog inte hem på fem månader. Vi vet ju inte heller hur restriktionerna kommer se ut runt jul så vet inte om vi kommer komma upp heller. Tokiga tider det här.

Vitlöksbröd till förrätt, kött, potatisgratäng, grönsaker, rotfruktsgratäng och sås till huvudrätt och cheesecake till efterrätt. Vilken riktigt lyxmåltid! Mätt vad man efter det iaf! Sov över hos mamma och sen åkte jag tidigt hem på söndagen för att hinna med lägenhetsvisningar med bilen full med däck...

Ha det bäst!

//Marika

  • Tabbe

Gillar

Kommentarer