Promenerat för att hämta paket

Kattunge, Middag, Shopping, Whisky

Jag har ett nyårslöfte om att gå mycket mer och när vi bestämde oss för att åkt till Ica Väst efter skolan idag, hämta paket och kanske handla lite så tänkte jag att det är ju inte så långt dit så jag kan promenera dit så tar Ola bilen och sen åker vi hem tillsammans. Jag slutade två timmar innan honom så om jag går när han slutar så kommer vi fram ungefär samtidigt om han cyklar hem och sen kör bilen till Ica.

Hade varit lite mysigare om det hade varit snö på backen fortfarande men då hade det också varit kallare så kanske var bra ändå. Kom fram bara några minuter före Ola så det var perfekt tajmat. Vi hämtade ut våra paket och sedan gick vi en runda på ica och kolla om vi hittade något bra. Våran frys är verkligen helt full med mat så vi borde egentligen inte handla mer utan laga det vi har men vi vart sugna på flygande Jakob så vi handlade grillad kyckling, chips och nötter, resten av grejerna som behövs har vi redan hemma.

Ola har förut sagt helt övertygad att en grillad kyckling skulle ge lika mycket kyckling som en enkilos påse med kycklingfiléer. Jag är dock helt övertygad om efter att man tagit bort all kyckling från benen så skulle det inte alls vara så mycket kyckling. Vi har ju fått en köksvåg av mamma i julklapp så vi vägde kycklingen. Innan vi rensat den eller ens tagit den ur påsen vägde den runt 850 gram. Alltså redan under ett kilo. Efter den var rensad vägde allt kött från kycklingen cirka 460 gram, alltså inte ens halva vikten. Men det räcker ändå till en middag och matlåda var så det är bra.

Jag hade fått paketet med grejer till Zorro som vi beställde förra veckan, tror jag det va, finns i ett tidigare inlägg. Han har inte använd varken kojan eller sovsäcken, som det kallas, än men bollen med godis tycker han va kul och laserpekaren blev han helt galen över. Den var bättre än jag trodde den skulle vara, liten, lätt och smidig. Hoppas han lär sig att använda det vi köpt, han brukar vara bra på det. Sängen vi köpte har han använt nästan varje natt sen han kom hit, trädet använder han heeeela tiden så hoppas att det här blir lika lyckat.

Olas paket var whiskyglas. Han har två olika sorters whiskyglas redan man ville byta ut en sort, som jag redan från början tyckte såg ut som farmors saftglas som han nu börja inse, efter att sett många andra whiskyglas, är sant. Han ville köpa med fot och kupformad som såg ut som ett litet vinglas typ, jag lyckades övertala honom om att de såg lite mesiga ut så han köpte istället kupade glas utan fot vilka ser mycket bättre ut enligt mig och han har själv sagt att han är glad över att han inte köpte de med fot.

Nu har vi ätit middag och sitter och dricker cola till lol. Vi har kollat klart på de två sista avsnitten av en Netflix-serie som heter Dirk Gentlys Holistiska Detektivbyrå och första avsnittet på säsong två. Den är väldigt bra och rolig men också väldigt skum. Ola har redan invigt glasen men snart ska vi öppna ett av hans sampels för att se om det är något han vill köpa när vi åker söderut nästa helg.

Har bara kommit upp i 5800 steg idag även om jag varit i skolan, gått till Ica och gått runt på Ica. Känns som att jag borde vara uppe i mer än så. Undra hur bra ett armband egentligen kan mäta steg. Därför tänkte jag, om jag orkar, testa hur bra den räknar steg i morgon, gå en bit och räkna stegen och sen se hur bra klockan mätte de stegen. Den börjar inte mäta steg på en gång heller, tror att man måste gå minst 10 steg innan den börjar räkna, den räknar de tio första stegen med men den lägger bara till dem om man kommer upp i tio. Eftersom vi bara bor på 40 kvm kan jag tänka mig att jag går runt men inte kommer upp i tio steg när jag tar mig mellan platser och då räknar den inte. Samma när man går runt på Ica och kollar, då går man korta steg ganska ofta. Eller så försöker jag bara ge bortförklaringar till varför jag inte kommer upp i 6400 steg om dagen. Upp till bevis i morgon, då kommer även näst sista nyårslöftet.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer