Regnigt Berlin

Har äntligen tagit tag i att fortsätta berätta om resa vi gjorde i somras, bara fem månader senare.

Bussturen från Prag till Berlin den 31 juli avgick 9.20 från Berlin och vi var framme i Berlin klockan två på eftermiddagen. Från Berlin ZOB där bussen stannade var det två tåg till vårat hostel. Hostelet var det nog det bästa under hela resan och nog det största med. De hade 24h reception och bar(!) i hostelet, ett kök med dubbel uppsättning av spis, fun fact om Berlin på alla dörrar och vi hade ett privatrum. Det märkliga var dock att privatrummet bestod av en våningssäng istället för en dubbel 😂

Efter att vi vilat en stund så gick vi ut för att äta middag. Runt hörnet från hostelet och ut till stora gatan gick vi där det fanns en massa matställen längs hela vägen. Vi hittade nog ett av våra favoritmatställen och något vi vet att Emil skulle älska 😏 Det var en ensam kille som hade en ugn som hade plats för fem eller sex rader med kycklingspett på höjden med fyra hela kycklingar per spett. Man kunde köpa en hel kyckling för 6 euro eller en halv för 3 euro och sen välja om man vill lägga till pommes för 1.5 euro. Det verkade va ett väldigt populärt ställe och tog ett tag innan vi fick våran mat och han glömde först bort Olas halva kyckling.

När vi börjat äta började det hälla ner regn. Vi satt ute under ett kort tak så vi flyttade in mot väggen så nära det gick men det sjätte en del på oss. När vi skulle tillbaka var det bara att springa men vi var dyngsura efter halva vägen så det kanske inte hjälpte så mycket.

Vi satte oss i baren, utnyttjade happy hour och lyssnade på open mic resten av kvällen. Det var första gången vi blivit utsatta för regnet under resan och visade sig att det inte var sista gången på de tre dagarna vi spenderade i Berlin som himlen skulle öppna sig över oss.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer