Sammanfattning av vecka 26

Den här veckan har jag varit inne på kontoret måndag till fredag. Var ju över en månad sen som jag började jobba i Linköping men hade inte varit inne än. Det var kul att lära känna de få kollegor som är inne nu med, fortfarande majoriteten som jobbar hemifrån.

Här kommer listan på vad som hann göras nu i veckan:

☑️ Löptur

☑️ Fira Ottilias ett årsdag

☑️ Fira min examen med familj och släkt

☑️ Ta katterna till veterinären

☑️ Tvätta

Prickade av allt på listan den här veckan. Några av dessa händelser har ett eget inlägg, så om ni vill läsa mer så klicka på de som är länkar i listan ovan. Mycket var saker var svåra att missa som veterinärtid eller att åka bort under helgen. Gick sådär hos veterinären dock, Trixie blev vaccinerad men Zorro ville inte alls ta blodprov. Vi ska tillbaka nästa vecka och fick lugnande som vi ska ge honom innan vi åker dit.

Matmässigt så gick det väldigt bra med, bara fredagen som blev Max istället för tacos. Skulle bli för mycket rester om vi lagade mer mat för att vara borta hela helgen och blev så där hungrig att jag blev irriterad på allt under vår shoppningtur så då ville vi ha något som gick snabbt. Bilder på allt vi åt under vardagarna den här veckan kan ni se här nedan.

Måndag: Currylax

Tisdag: Zucchini-raviolin

Onsdag: Kycklingklubbor med klyftpotatis

Torsdag: Ajvarkyckling

Fredag: Tacos Crispy nuggets och sourcreme onion fries (veg)

Blev en ny rätt den här veckan, ajvarkyckling. Aldrig använt avjar förut och när jag testade den otillagad så var jag väldigt skeptisk om det skulle bli gott. Det blev faktiskt superbra! Tror att den skulle fungera som vegetarisk med så kan nog försöka göra det nästa gång, nått tips på vad man kan ersätta kycklingen med som skulle passa den här rätten? Skriver receptet här nedan för den som är intresserad.

_______________________________________________________________________________________________________

Recept:

600g kyckling
200g champinjoner
250g körsbärstomater
1 gul lök
1 burk ajvar relish
3 vitköksklyftor
2dl crème fraiche
salt och peppar

Skiva svampen, halvera tomaterna, skiva löken och skär kycklingen i bitar på 2-3 cm.
Stek svampen, kycklingen och löken i smör i en stekpanna till kycklingen nästan är klar.
Vispa ihop ajvar relish, crème fraiche, salt och peppar och häll över det i stekpannan och låt det koka ihop tills kycklingen är klar. Ha sedan i tomaterna och servera med ris.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer