Sevärdheter, utsikter, öl, neon och raketer i Prag

Första hela dagen i Prag bestämde vi oss för att undersöka andra sidan vattnet. Röda markeringen på kartan nedan är placeringen av vårat hostel.

Det var en markant höjdskillnad så det blev en fin klättring uppåt. Charles Bridge över till andra sidan är väldigt känd. Den är gammal och har både fina valv när man går på och av, dessutom har den statyer längs hela vägen över.

Vi gick förbi Lennon Wall, slottet och tog flera vätskepauser. När vi ätit lunch och gått lite mer så kände vi oss ganska klara med den västra sidan.

Vi kollade runt på saker man kunde göra och hittade ett neonminigolf, liknande det vi hade varit på i nya Zeeland. Vi tyckte det var en bra idé att komma undan solen lite så vi tog oss igenom 18 hål och två öl/cider. De hade fler spel än bara golf där så vi körde några omgångar av jättejenga.

Till kvällsmat hade Ola hittat en vietnamesisk restaurang och fick äntligen sin efterlängtade phó som han åt typ varje dag när vi var i Vietnam. Tydligen smakade den precis likadant och han var supernöjd. Dagen bjöd på några ölstopp, Prag handlade mycket som ölen och vi testade många olika ställen.

På kvällen tog vi oss ut till en ö och skulle betrakta Charles Bridge på avstånd på kvällen. Den skulle lysa upp och vara väldigt fin men tydligen var den under konstruktion så den lös knappt.

Men helt tomhänta på upplevelser blev vi inte. Bara några meter ifrån oss på marken satt en underlig kille som lite tidigare hade frågat om vi hade rullpapper. Han tog ut något ur väskan och började pilla, Ola trodde det var ett sexpack öl, jag trodde det var en engångsgrill eller liknande. Det visade sig vara ett helt paket med raketer som han satte igång. Tydligen så hade han och en polare han mött bara en vecka tidigare åkt flera timmars busstur bort för att köpa den.

Dagen bjöd på mycket och vi kom för första gången över 25000 steg på resan.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer