Sista stoppet, våldgästar hos Anna i Göteborg

Mer än åtta månader senare men här kommer äntligen sista inlägget från vår europaresa i somras. Den avslutades i härliga Göteborg, eller egentligen i Kungälv, en bit norr om Göteborg. Här bor Annas mamma och vi spenderade två nätter där. Kom fram till Göteborg sent på kvällen och nna och hennes mamma ar snälla och hämtade oss i stan i spöregnet. Vi la oss nog ganska direkt efter vi kom dit och sen spenderade vi en hel dag på upptäcktsfärd med Anna som guide. Kommer nog inte ihåg exakt vad som hände och i vilken ordning men kan försöka ge en snabb recap.

Vi besökte bohus fästning, gick runt fästningen och genom massa hagar med söta får och även stannade vid utkiksplatser där man kunde få en bra översikt över hela fästningen.

Vi gick även genom staden nedanför fästningen med massa gamla hus och historia bakom sig. På flertalet av husen satt det skyltar där man kunde läsa om vilka som bott i husen och vad som hänt i staden, väldigt spännande och rekommenderas, hur mysigt! När vi var i slutet på promenaden öppnade himlen sig och släppte ner ett riktigt oväder. Vi hade inget med oss att skydda oss från ovädret så vi sprang mellan husen och tog skydd under hustaken och tillslut stannade vi på någon randoms trappuppgång och väntade ut det värsta.

På vägen ur till en utsiktsplats parkerade vi och följde några spår genom skogen för att komma fram. När vi sedan skulle åka igen fick vi besök av en liten kompis inte långt ifrån där bilen var parkerad.

Vi besökte en kexbutik som säljer kex billigare från Göteborgs kex som inte kan säljas i vanlig butik, alltså med tryckfel eller liknande. Köpte på oss massa gott.

Ola har alltid sagt att vi borde åka till Annas mamma och äta creme burlee för hon har en sån där brännare man behöver. Det här var redan innan hon flyttade till Göteborg men tillslut tog vi oss dit ändå så det var ju självklart vad det skulle bli till efterrätt den middagen. På kvällen blev det massa bräd- och kortspelande till ljudet av blixtrar och dunder innan vi begav oss mot Uppsala igen.

Vi kom tillbaka till Uppsala trakterna igen lagom till att överraska alla på farmors årliga bjudning på Våfflan i Sigtuna. Det var den perfekta avslutningen på resan och perfekta återseendet av familj och släkt efter resan.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer