Söndagens match mot Vaksala

Fotboll

Igår spelade vi match mot Vaksala hemma på Danelid. Det var lite mildare förhållanden än de tre senaste matcherna då det blåste en aning men det var fortfarande väldigt varmt. Matchen började vid 17 och Ola var där och tittade och han hade fått med sig Albert som sällskap. De hade fått för sig att cykla hela vägen dit vilket jag inte gjorde utan tog bussen och tur va väl det. Pappa var även där och kollade på första halvlek innan han var tvungen att åka för att hinna till farmors morsdagsmiddag som jag missade pga matchen.

Det var en ganska jämn match spelmässigt, vi spelade runt bollen fint men kom inte till några jättelägen i början på matchen. Dock så hade motståndarna en taktik av långbollar på tre forwards vilket är ett jättetråkigt spel men effektivt tyvärr, De hade även en målvakt som inte höll sig riktigt till sju sekundersregeln. En målvakt får bara hålla i bollen i sju sekunder men jag tror inte hon höll den under sju sekunder nån av gångerna hon hade plockat upp bollen. De lyckades få in ett, två och tre mål i första halvlek vilket kanske inte riktigt var förtjänat. Men vill höll huvudena höga och vägrade ge upp, innan halvleken var över hade vi lyckats få in ett reduceringsmål.

I andra halvlek tog vi över och vi hade spelet och några riktigt fina anfall. Vi lyckades få in ett till mål i samband med en stämpling och ingen av oss förstod först att det hade blivit mål. Vi jagade och jagade ett kvitteringsmål och var otroligt nära flera gånger men vi hade inte marginalerna på våran sida, vilket känns väldigt bekant. De lyckades få in ännu ett långbollsmål och matchen slutade 2-4.

Jag började andra halvlek på bänken men fick snart byta in igen som yttermittfältare. Inte länge var jag på planen innan jag försökte sparka bollen lite för högt upp och i en lite för konstig vinkel och drog på mig en sträckning igen. Ungefär såhär varannan match känns ju rimligt att sträcka sig, eller inte.... Därav som jag var lite glad över att tagit bussen till matchen istället för cykeln.

Nästa match är borta mot Östervåla nästa lördag, vi är sugna och taggade på att få ta poäng.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer