Spelkväll med vin och ost

Gäster, Spel, Middag, Vinst

Igår hade vi en lång och rolig kväll, Anna, Erik, Albert, Ola och jag. Anna och jag slutade vid tolv, efter lunchen åkte vi hem till mig. Vi gick direkt till bilen för att köra mina bortsorterade kläder till kyrkan så någon annan kan få användning av det. När vi kom tillbaka till lägenheten så bloggade jag om min och Filips årsdag, Anna spelade Candy crush och vi tjuvstartade på mitt redan öppnade vin. Vid kvart över tre anlände Erik och bara två minuter senare kom Ola hem. Vi satt och snackade en stund och väntade på att Albert skulle komma över för att vi sen alla fem skulle åka och handla.

Anna, Albert och Erik fick ansvaret för att laga maten, de valde att göra ugnspannkaka och Albert har alltid sina knasiga idéer på hur man lagar mat. Erik gjorde en fläskpannkaka i den djupa formen, Albert gjorde sitt påhitt på en tunnplåt. Jag var väldigt skeptisk till Alberts pannkaka som ni kanske hör, han ville ha curry och banan i den, många gillar ju sånt men jag tycker inte om varm banan. Som ni ser blev det otroligt mycket pannkakssmet, efter att Erik och Albert gjort sina på varsin plåt räckte det till flera vanliga pannkakor i stekpannan med. Det var Albert som stekte dem och så klart lyckades han få brandlarmet att gå, Brännbert är hans nya smeknamn.

Zorro var med såklart, han fick leka med en papperspåse som han tyckte va otroligt roligt. Katter är så lättunderhållna.

Nedan har ni resultatet och Alberts floppade ganska hårt. Han hade inte smörjt plåten för han förväntade sig att baconfettet som blev efter att han stekt dem på plåten skulle räcka. Det räckte inte riktigt och eftersom han hade en tunnplåt blev det inte så mycket smet på den och den stod under den andra plåten i ugnen så den fick bara värme underifrån och va nog inne lite för länge. Det mesta satt fast i plåten men det som man fick loss skulle man tydligen äta med chiligrädde. Som ni hör var det här inte en rätt för mig då jag inte äter varm banan, chili eller grädde men de andra tyckte om det, i alla fall Albert.

När maten var klar så blev det lite matkoma framför lol och sen spel. Vi började med Settlers och för andra gången spelade med expansionen Städer och Riddare. Eftersom man bara kan vara fyra så var Ola och jag i ett lag och alla andra spelade ensamma. Första gången var det jag, Ola och Erik som spelade så Anna och Albert hade aldrig spelat med expansionen. Då kanske det inte var superoförväntat att det var jag och Ola som lyckades ta hem det. I expansionen kan man få poäng på så många fler sätt än bara att bygga byar och städer så i slutet hade vi bara två städer (som var uppgraderade till metropoler) och två byar, resten av poängen fick vi av andra saker som poängkort och köpman. Men det är metropolerna som ger poängen, fyra poäng från en metropol ger en hel del. Spelet tog ungefär två och en halv timme, tar lite längre tid att spela med expansion, speciellt när man är fyra, dricker vin samtidigt och några aldrig spelat det.

Vi tog några ost och kexpauser under tiden vi spelade. När vi spelat klart Settlers kollade vi klart på lolmatcherna som hade stått på i bakgrunden. När det var över så spelade vi Gin Rummy. Det tog Anna hem men jag var inte långt efter, inför sista omgången så hade jag mindre poäng även om jag aldrig hade vunnit en omgång och Anna hade vunnit alla utom en. Sista omgången fick jag dock upp så höga kort att det var galet, ett enda jag hade på handen var under tio och två jokrar, för er som inte vet spelet är det jättemycket poäng och man vill ha lite poäng. Jag var heller inte så klar i huvudet så gjorde många misstag men var ändå nära på att kunna gå ut när Anna la ner.

Albert drog hem redan efter första rundan av Gin Rummy och Ola gick och la sig strax efter vi spelat klart runt ett kanske klockan var. Då kände Anna och Erik att det var dax att dra.

Mycket trevlig kväll, det måste garanterat göras om, tråkigt att Erik flyttar för att göra exjobbet nästa vecka. Men nån helg kan man få till ändå.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer