Studenten i Enköping🎉🎉

Fest

I fredags var det dags för Enköpings studenter att "springa ut". Dom springer tydligen inte ut som vi i uppsala gör men de gÄr iaf, vÀldigt lÄngt ocksÄ. Dagen började med buss in till Enköping frÄn Hummelsta. Bussarna gick inte sÄ ofta sÄ fick ta en som var inne en halvtimme tidigt men dÄ hade vi tid med glass pÄ stora torget innan vi gick mot skolan.

Vi var dÀr för att fÄ se hur det Àr att fira studenten i Enköping och för att fira Olas kompis lillebror, Casper, som dÄ tog studenten. Det var lite oklart hur det skulle gÄ till men tillslut kom deras klass tÄgandes och vi kunde ge honom skylten och alla saker runt halsen.

DÀr efter blev det en lÄngpromenad och Ànnu lÀngre för studenterna för att sÀtta pÄ en stor studenthatt pÄ en staty, fett rimligt eller nÄgot. Alla gick i ett stort tÄg med varje program för sig och lÀngst fram en orkester och tvÄ rutinerade poliser i gamla uniformer. Vi sÄg inte sÄ mycket av vad som hÀnde vid statyn för vi gick till stora torget igen för att kolla nÀr de kom med flaken. Blev en ganska lÄng vÀntan dÀr dÄ det tog ett tag för studenterna att komma pÄ sina flak och köra ivÀg.

Det rÄder alkoholförbud pÄ flaken men det kan hÀnda att de slÀngdes upp en och annan burk nÀr de vÀl var i rullning frÄn "publiken". Gillar att tre flak i rad hade "SÄ hÀr nÀra har vi aldrig stÄtt varandra" eller nÄgot liknande pÄ sina flak. Sen blev det lunch hemma hos studenten och kanske en och annan drink slank ner. Brandt-familjen var dÀr och firade yngsta pojken och det var himla trevligt.

Brorsorna Brandt stÄr fint uppradade, sÄklart den yngsta skulle bli den lÀngsta.

Jag kan ha rÄkat snott Caspers "klassens.."-band och hade det typ hela kvÀllen.

Vi stannade dÀr lÄngt in pÄ natten, kastade pil, hoppade studsmatta, dricklekar och sen badade vi i bubbelpoolen vÀldigt lÀnge. Det blev taxi hem vid tretiden, en vÀldigt rolig dag och kvÀll, tack alla inblandade!

Ha det bÀst!

//Marika

  • Fest
  • NĂ€ra Ekolsund

Gillar

Kommentarer