Studenten i Enköping🎉🎉

Fest

I fredags var det dags för Enköpings studenter att "springa ut". Dom springer tydligen inte ut som vi i uppsala gör men de går iaf, väldigt långt också. Dagen började med buss in till Enköping från Hummelsta. Bussarna gick inte så ofta så fick ta en som var inne en halvtimme tidigt men då hade vi tid med glass på stora torget innan vi gick mot skolan.

Vi var där för att få se hur det är att fira studenten i Enköping och för att fira Olas kompis lillebror, Casper, som då tog studenten. Det var lite oklart hur det skulle gå till men tillslut kom deras klass tågandes och vi kunde ge honom skylten och alla saker runt halsen.

Där efter blev det en långpromenad och ännu längre för studenterna för att sätta på en stor studenthatt på en staty, fett rimligt eller något. Alla gick i ett stort tåg med varje program för sig och längst fram en orkester och två rutinerade poliser i gamla uniformer. Vi såg inte så mycket av vad som hände vid statyn för vi gick till stora torget igen för att kolla när de kom med flaken. Blev en ganska lång väntan där då det tog ett tag för studenterna att komma på sina flak och köra iväg.

Det råder alkoholförbud på flaken men det kan hända att de slängdes upp en och annan burk när de väl var i rullning från "publiken". Gillar att tre flak i rad hade "Så här nära har vi aldrig stått varandra" eller något liknande på sina flak. Sen blev det lunch hemma hos studenten och kanske en och annan drink slank ner. Brandt-familjen var där och firade yngsta pojken och det var himla trevligt.

Brorsorna Brandt står fint uppradade, såklart den yngsta skulle bli den längsta.

Jag kan ha råkat snott Caspers "klassens.."-band och hade det typ hela kvällen.

Vi stannade där långt in på natten, kastade pil, hoppade studsmatta, dricklekar och sen badade vi i bubbelpoolen väldigt länge. Det blev taxi hem vid tretiden, en väldigt rolig dag och kväll, tack alla inblandade!

Ha det bäst!

//Marika

  • Fest
  • Nära Ekolsund

Gillar

Kommentarer