SVERIGE!âšœđŸŒČđŸ’–âšœ

Fotboll, Vinst

Fy fan vilka matcher. Antar att jag inte behöver sÀga att inlÀgget kommer med spoilers för Àven om ni inte sÄg matchen sÄ kan ni inte undgÄtt att se hur de gick. Första halvlek slutar 0-0 i bÄda matcherna men vi har otroligt mÄnga chanser vilket vi brÀnner alla. Vi mÄste vinna för att gÄ vidare, Tyskland mÄste vinna om vi vinner men spela oavgjort om vi inte vinner. Andra halvlek började och vi fortsatte fÄ chanser.

Bild snodd frÄn gleckans instagram

En straff-situation med en diskutabel hands av Mexikos spelare som domaren efter videokontroll friar helt rĂ€tt. Vi fortsĂ€tter att sitta nervösa i soffan och fem minuter in i första halvlek efter ett vĂ€ldigt misslyckat skott som blev en helt otrolig passning, fĂ„r Augustinsson trycka in sitt första mĂ„l i VM sammanhang! Vi leder med ett noll! Men inte mĂ„nga kunde slappna av och speciellt inte Janne som inte ens gjorde en min Ă„t mĂ„let vi fick. Vi alla vet hur Tysklandmatchen gick. Tolv minuter senare blir det en ny straff-situation och den hĂ€r gĂ„ngen tvekar inte domaren utan pekar pĂ„ straffpunkten. Granqvist som gjorde straffmĂ„let mot Sydkorea fĂ„r Ă€ven chansen hĂ€r igen. Den hĂ€r gĂ„ngen gick han inte pĂ„ den lĂ„ga nere i hörnet utan den höga upp i krysset. Och stenhĂ„rt upp i krysset gick den!

Men vÄgar vi verkligen slappna av? Allt de behövde var att kvittera för att vÄr chans skulle vara borta. Men nÀr vi i 74:de minuten fÄr nÄgra studsar rÀtt och en mexikanare slÄr in bollen i eget mÄl vÄgade vi jubla pÄ riktigt. Med bara tio minuter kvar av matchen sÄg man hur alla pÄ lÀktarna stod och kollade i mobilen. Tyskland-Sydkorea var fortfarande 0-0, eftersom Sverige nu har vinsten inom rÀckhÄll behöver Tyskland vinna mot Sydkorea för att gÄ vidare, annars gÄr Mexiko vidare.

PĂ„ nĂ„got under sĂ„ gör Sydkorea mĂ„l pĂ„ övertid och hela mexikanska klacken jublar. Men mĂ„let blir videogranskat för möjlig offside. Man kunde lĂ€tt följa Tyskland-Sydkorea matchen genom att kolla pĂ„ Mexikanarna pĂ„ lĂ€ktaren pĂ„ vĂ„ran match. MĂ„let gĂ„r igenom! I slutminutrarna fĂ„r Tysklands mĂ„lvakt nog och springer upp för att vara med pĂ„ anfallet vilket resulterar i en lĂ„ngboll frĂ„n Sydkorea och 2-0 Ă€r ett faktum. Vet ni vad det innebĂ€r? Sverige slutar som GRUPPETTA och regerande vĂ€rldsmĂ€starna Tyskland ÅKER UT mot Sydkorea av alla! Inte bara Ă„ker ut utan KOMMER SIST i gruppen, vann endast mot oss pĂ„ övertid.

Efter mycket skrikande, jublande och en 1,5liters Cola begav vi oss hem frĂ„n Gleckan för att Ă€ta middag. Mycket belĂ„tna över matchen och sedan flĂ€skfilĂ© till middag med ett glas vin som man förtjĂ€nar efter en vinst. Underbara Ola som orkar stĂ€lla sig och laga mat fast han arĂ€r hungrig och ara ville bestĂ€lla pizza 😘 Det var en bra kvĂ€ll, mycket bra. Jessica har redan skapat ett event för vĂ„r Ă„ttondelsmatch pĂ„ tisdag. Det ska firas som bara den!

Nu spelar gruppen efter oss om vilka som gÄr vidare och vilka vi kommer fÄ möta i Ättondelsmatchen. Kommer nog inte kolla klart dock för det Àr ju jobb i morgon med.

Ha det bÀst!

//Marika

Gillar

Kommentarer